Komorni zbor Glasis: Zvoki Slovenije

Komorni zbor Glasis: Zvoki Slovenije
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 17/11/2022
19:00

Lokacija
Dominikanski samostan Ptuj

Kategorije


Vabljeni na koncert komornega zbora Glasis, ki bo 17.11.2022 in 19.11.2022, ob 19.00 v veliki dvorani Dominikanskega samostana, Muzejski trg 1, Ptuj.

Komorni zbor Glasis bo s projektom »Zvoki Slovenije« predstavil bogato zakladnico glasbe slovenskih pokrajin in najrazličnejših zvokov, ki jih lahko srečamo na slovenskih tleh. Projekt bo spremljan z različnimi narečnimi besedili, ki so prav gotovo temelj čudovite in raznolike slovenske kulture. Celotni nastop bo podkrepljen z vizualnimi sredstvi, ki še izdatno popestrijo dogajanje na odru. Večina skladb so priredbe slovenskih ljudskih pesmi v avtorstvu odličnih slovenskih skladateljev, nekatere med njimi pa so zgolj enoglasni zapis osnovne melodije izvedene v kanonu.

Ljudska glasba je neločljivo povezana z ljudstvom. Živi zaradi ljudstva in za ljudstvo in prav zaradi te povezanosti z njim, svoje funkcionalnosti in namenskosti je »uporabnejša«, s čimer se njena življenjska doba daljša. Želimo si, da bo projekt vplival na ohranjanje slovenske ljudske glasbe in pripomogel k širitvi narodne zavesti med
tistimi, ki imajo radi slovensko glasbo.

Vir: Iris Bombek, Javne službe Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.