Obiskali ste nov spletni portal najstarejšega slovenskega mesta in v objavah se boste lahko na sodoben način sprehodili po zanimivih in skrivnostnih predelih mesta, spoznavali njegovo zgodovino in kulturne znamenitosti ter kulinarične posebnosti. Ptuj pa ni samo najstarejše slovensko mesto, saj se ponaša tudi kot mesto festivalov in mnogih drugih kulturnih dogodkov. Skratka, spoznali boste majhen delček sveta, ki je vsekakor vreden vašega obiska ali aktivnega preživljanja prostega časa. Ptuj kot najstarejše dokumentirano mesto v Sloveniji izredno bogata zgodovina uvršča med bisere starih mest. Mesto Ptuj leži v slikoviti pokrajini med Slovenskimi goricami in Halozami ter Dravskim in Ptujskem poljem. Glede na arheološke najdbe naselbine na grajskem griču in posameznih arheoloških najdbah kamnitega orodja iz okolice Ptuja, je bil le ta s svojo okolico zagotovo naseljen že v eneolitu. Njegovo naselitev lahko spremljamo skoraj nepretrgoma skozi vsa arheološka obdobja, saj so Dravsko polje kot dobro prehodno dolino in pomembno križišče prazgodovinskih poti naseljevali ves čas. Tako npr. na že omenjenem grajskem griču in okolici zasledimo arheološke najdbe iz bronaste dobe oz. časa Keltov, velikih Rimljanov, mogočnega Atile in Slovanov. Ravno zaradi izredno bogate zgodovine se uvršča med bisere starih evropskih mest, tako starih mest kot je Ptuj pa v Evropi ni veliko.

Poslanstvo

Osnovna naloga spletnega portala Discover Ptuj je omogočiti obiskovalcem Ptuja in širše regije (Slovenske gorice, Haloze) kvalitetne informacije o njegovih znamenitostih, bogati kulturni dediščini, turistični in gostinski ponudbi ter aktualnih prireditvah. Uresničujemo jo z rednimi in aktualnimi objavami o znamenitostih in aktualnih dogodkih, ki so podkrepljene s slikovnim materialom ter multimedijo.

Vizija

Želimo ustvariti vodilni in najobsežnejši spletni portal na področju Ptuja in njegove širše regije, kar dosegamo samostojno s krepitvijo dolgoročnih povezav in odnosov z vsemi akterji na področju turizma in prireditev.

Vrednote

Znanje, sposobnost, inovativnost in zagnanost, ki jih premoremo, nam omogočajo, da smo pri svojem delu zanesljivi in hitri. Naš cilj je biti prvi, ne samo pri promociji Ptuja in širše regije, temveč tudi pri odkrivanju novih potreb vseh akterjev v turizmu. To dosegamo z nenehnim raziskovanjem novih področij in krajev samega mesta ter bližnjih Haloz in Slovenskih goric. Pri tem se poskušamo spoprijeti z vsakršnimi izzivi, ne glede na velikost in zahtevnost projekta in s fleksibilnimi rešitvami znamo upravičiti pričakovanja tako obiskovalcev portala kakor tudi vseh s katerimi sodelujemo. Pri tem gradimo dobre medsebojne odnose, ki so temelj za spoštljiv odnos do vseh, s katerimi sodelujemo. Šele z dobrimi in odprtimi medčloveškimi odnosi je mogoče uspešnost združevati s temeljnim poslanstvom spletnega portala.

Pogoji uporabe

Vsa vsebina na portalu je avtorsko delo in izključno naša last oz. last ekipe portala, razen če je pri tem označen drugi vir. Besedila oziroma opisi so avtorski in so plod našega nenehnega izobraževanja ter spoznavanja, ob njih pa so navedeni viri in literatura. Nobeno gradivo, del gradiva, slikovni ali filmski izrez iz te spletne strani ni dovoljeno dajati ali posojati tretjim osebam, ga postaviti na katerokoli drugo lokacijo na internetu ali intranetu ali komercialno izkoriščati brez pisnega dovoljenja urednika.

Logotip

Discover Ptuj in njegov logotip je zaščitena znamka in predstavlja ime osrednjega spletnega portala na Ptujskem. Sestavljen iz dveh delov:

  • Ptujskega gradu
  • napisa Discover Ptuj

Ptujski grad že od vsega začetka vsekakor orisuje značilno veduto mesta in kot takšen predstavlja osrednji kompleks mesta. Veduta ptujskega gradu v logotipu predstavlja torej mogočno grajsko utrdbo, ki se s svojo lego na griču nad levim bregom Drave oziroma na zadnjem obronku Slovenskih razteza skoraj do Drave. Ptujski grad je vselej imela pomembno vlogo, saj je stoletja dolgo namreč varovala naselbino pod seboj, danes pa privlači s svojo slikovitostjo. Njegova lega na griču nad starim mestnim jedrom Ptuja, s katerega se vije prekrasen pogled na staro mestno jedro najstarejšega slovenskega mesta, Ptujsko jezero, Haloze, Donačko goro, Boč in Pohorje je nadvse pompozna.

Napis Discover Ptuj vabi vse da raziščejo tisočletno mesto, njegove skrivnosti, kulturne znamenitosti, naravne znamenitosti njegove okolice in vse kar je povezano z mestom.

Discover Ptuj

Vabljeni k ogledu in pridružitvi

K  obisku povabite tudi svoje prijatelje in omogočite Ptuju, da postane prepoznaven tudi v barvah svetovnega spleta.

Napovednik prireditev

Vsi, ki bi želeli vpisati svojo prireditev ali dogodek na ptujskem v napovednik dogodkov na DiscoverPtuj.eu preprosto izpolnite poseben obrazec za vpis ali  nam pišite na e naslov info@discoverptuj.eu. Vse objave v napovednik so brezplačne.

Urednik portala

Črtomir Rosić

promoTOUR
Črtomir Rosić s.p.
Wilhelmova ulica 5
2250 Ptuj SI – Slovenia
E-mail: info@discoverptuj.eu

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.