Deli na:

dobrote kmetij

Dobrote kmetij ptujskega podeželja ter obronkov nežnih vinorodnih Slovenskih goric in Haloz so prava izbira za ljubitelje pristne domače kulinarike. Skrbno so izdelane na tradicionalen način, iz domačih surovin, brez dodatkov in umetnih konzervansov, njihova kvaliteta pa se že tradicionalno preverja tudi na osrednji prireditvi Dobrote Slovenskih kmetij.

Prav kakovost različnih vin, mesnih, mlečnih in pekovskih izdelkov, medu in medenih izdelkov, olj in kisov ter sadja in zelenjave iz naših krajev odlikuje dolgoletna tradicija znanja in izkušenj ter kakovostne surovine, ki jih na kmetijah uporabljajo pri njihovi pripravi. Ravno zato omenjene dobrote skrbne roke pridelovalcev pripravijo z veliko truda in ljubezni. Ponudniki dobrot s ptujskega podeželja namreč želijo ponuditi bogastvo lokalne preteklosti ter izkušnje generacij in stik s pristno domačo pridelavo. Z njimi želijo znova vnesti stare tradicionalne vrednote kot so počasen, umirjen užitek ob izbranih sestavinah, združenih na naraven način in pridelanih z naravnimi postopki.

Omenjene dobrote lahko največkrat okusite na mnogih turističnih kmetijah, ki so idealen kraj za popoln oddih v najstarejšem slovenskem mestu in objemu vinorodnih Haloz ter Slovenskih goric. Ponašajo se z domačnostjo in prijaznostjo ter odlično domačo kulinariko, ki zadovolji še tako zahtevnega gosta.

mesni izdelki
Mesni izdelki

Pekovski izdelki

Mlečni izdelki

Olja in kisi

Sadje, sokovi in zelenjava

Med, medeni izdelki in zelišča

 

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.