Deli na:
SPLOŠNE TURISTIČNE INFORMACIJE
hotel pomaranča

NASTANITVE

hotel pomaranča

KULINARIKA

hotel pomaranča

DOBROTE KMETIJ

Ptuj je nadvse zanimivo in skrivnostno mesto z najstarejšo zgodovino v Sloveniji ter mnogimi znamenitostmi in pristno turistično ponudbo. Mesto leži v slikoviti pokrajini med Slovenskimi goricami in Halozami ter Dravskim in Ptujskem poljem, kjer se prepletajo mnoge naravne znamenitosti. A Ptuj ni samo najstarejše slovensko mesto, saj se ponaša tudi kot mesto festivalov in mnogih drugih kulturnih dogodkov, ki skozi vse leto popestrijo dogajanja v starem mestnem jedru ter okoliških krajih. Prav ti kraji pa so pravi raj tudi še za tako zahtevne gurmane in ljubitelje pristne domače kulinarike. Turistične kmetije in vinotoči na Ptujskem so znani po izjemni domači hrani in odličnih vinih. Skratka z obiskom v najstarejšem slovenskem mestu in njegovi slikoviti pokrajini z nežnimi griči Slovenskih goric in Haloz boste spoznali majhen delček sveta, ki je vsekakor vreden vašega obiska ali aktivnega preživljanja prostega časa.

TURISTIČNE INFORMACIJE PTUJ

Zavod za turizem Ptuj
TIC – Turistično informativni center Ptuj
Slovenski trg 5, 2250 Ptuj
Tel: +386 2 779 60 11
E-pošta: info@ptuj.info
Splet: http://www.ptuj.info
Uradne ure: Vsak dan: od 9.00 do 18.00. Zaprto: 1. januar, 1. november in 25. december

 TURISTIČNE INFORMACIJE HALOZE

Ko se popotnik na Ptuju odpravi raziskovat njegovo čudovito okolico in se zazre proti jugu in jugovzhodu ga v daljavi pozdravi čudovita krajina tisočerih gričev in razigranih slemen. Gre za Haloze, živahno razčlenjen svet močno razgibanih nizkih in nepreglednih goric panonske Slovenije. Ko popotnih hodi po haloških grapah in slemenih med vinogradi se mu pogledi po slikoviti krajini za vedno vtisnejo v spomin. Haloze namreč s svojimi kontrasti popotnika enostavno začarajo, da jih nikoli ne pozabi. Popotniku ponujajo vrsto lepot in doživetij, ob vsem tem pa so Haloze tudi dežela izjemnih znamenitosti kulturne dediščine ter vrhunskih vin in kulinaričnih posebnosti.

TIC Poljčane
Bistriška cesta 68, 2319 Poljčane
Tel: + 386 2 802 92 90
E-pošta: klavdija.majer@poljcane.si
Splet: http://www.poljcane.si/

TIC Ptujska Gora
Ptujska Gora 36, 2323 Ptujska Gora
Tel:+386 2 794 00 27
E-pošta: info@ptujska-gora.si
Splet: http://www.ptujska-gora.si/

Poslovni center Halo- TIC Haloze
Cirkulane 56, 2282 Cirkulane
Tel: +386 2 795 32 00
E-pošta: info@halo.si
Splet: https://www.turizem.haloze.org/

TURISTIČNE INFORMACIJE SLOVENSKE GORICE

Le kakšen korak severno od starega mestnega jedra Ptuja se kot v pravljici razprostirajo obronki čudovitih Slovenskih goric. Popotnik po teh krajih je priča čudovitemu gričevnatemu svetu slikovitih hribčkov, ki se dvigajo s tal kakor strnjeni valovi morja, ki je odteklo pred davnimi časi. Mnogi so poraščeni z prostranimi vinogradi v katerih raste trta žlahtnih vinskih sort, popotniku pa ob tem postrežejo tudi z mnogimi zanimivostmi in lepoto vseh vrst. Tudi v teh krajih se popotnik lahko seznani s prav posebnimi in pristnimi kulinaričnimi posebnosti, ki prepričajo še tako zahtevnega gurmana.

TIC Lenart
Trg osvoboditve 9, 2230 Lenart v Slov. goricah
Tel: +386 59 128 773
E-pošta: tic@rasg.si
Splet: http://www.rasg.si/

TIC Cerkvenjak
Cerkvenjak 25, 2236 Cerkvenjak
Tel: +386 2 729 57 07
E-pošta: tip@cerkvenjak.si
Splet: http://www.cerkvenjak.si/

TURISTIČNE INFORMACIJE JERUZALEMSKE GORICE

Ko popotnika ponese pot iz starega Ptuja po stari rimski poti proti vzhodu, ki je vodila skozi Ormož do madžarskega mesta Szombathely (Savaria) in naprej proti slovaški Bratislavi oz. do rimskega vojaškega tabora Carnuntum, ga z njegove leve ves čas kot v pravljici spremljajo obronki nežno valovitih gričev Slovenskih goric. Gre za slikovito krajino kjer je popotnik priča čudovitemu gričevnatemu svetu prelepih hribčkov poraščenih z gozdovi in prostranimi vinogradi v katerih raste trta žlahtnih vinskih sort. Mnogi hribčki, ki se nežno dvigajo s tal, popotniku postrežejo z mnogimi zanimivostmi in lepoto vseh vrst. Med prav posebne kraje zagotovo sodijo Jeruzalemske gorice, ki s svojimi slikovitimi vrhovi popotniku ponujajo neizmerne priložnosti za spoznavanje kulturnih in naravnih znamenitosti ter posebej izjemne vinske tradicije in kulinarike.

Vinoteka in TIC Jeruzalem
Jeruzalem 8, 2259 Ivanjkovci
Tel: +3862 719 45 45
Gsm: +386 31 812 620
E-pošta: jeruzalem.vinoteka@gmail.com
E-pošta: ticjeruzalem@gmail.com
Splet: https://discoverptuj.eu/vinoteka-jeruzalem/

TURISTIČNE INFORMACIJE DRAVSKO IN PTUJSKO POLJE

Kraji na ravnici ob reki Dravi, ki se združujejo v destinacijo Ravno polje, se prepletajo mnoge znamenitosti in so pravi raj tudi za najzahtevnejše gurmane in ljubitelje pristne domače kulinarike. Destinacija Ravno polje zraven naštetega, popotnikom ponuja tudi veliko športnih aktivnosti, muzeje z raznoliko tematiko, prijaznost in gostoljubnost ter vrnitev nazaj k domačnosti. Vsak namreč lahko najde svoj kotiček in se prepusti spoznavanju majhnega delčka sveta, ki je vsekakor vreden obiska ali aktivnega preživljanja prostega časa.

Visit Ravno polje
Ulica Borisa Kraigherja 25, 2325 Kidričevo
Tel: +386 41 660 289
E-pošta: info@visitravnopolje.si
Splet: http://visitravnopolje.si/

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.