Vinoteka Jeruzalem

Vinoteka Jeruzalem
Deli na:

Okolica Ptuja ponuja obiskovalcem neizmerne priložnosti za spoznavanje kulturnih in naravnih znamenitosti, med prav posebne kraje pa zagotovo sodijo čudovite gorice Jeruzalema, ki ležijo na področju Krajinskega parka Jeruzalemsko – Ormoških goric oz. Prlekije. Kraj s svojim svetim imenom, pozitivnimi energetskimi silnicami, prekrasno vinsko cesto, kjer uspevajo vrhunska bela vina, izjemnimi razglednimi točkami in romarsko cerkvico Žalostne Matere božje upravičeno nosi ime nebeški kraj.

Nasploh Jeruzalemsko – Ormoške gorice sodijo med atraktivnejše in slikovite predele na Slovenskem, saj jih zaznamujejo zeleni vinorodni griči, ki ponujajo čudovite razglede in svežino od Mure do Drave. Območje omenjenih goric je dežela mnogih vinskih gričev in dežela dobre kapljice, klopotcev ter šegavih in razposajenih ljudi. Lapornata tla s primesjo peska in gline, primerno vlažna in zračna, povrhu pa še lahka, topla in globoka, je kakor nalašč za vinsko trto. Zaradi pestrosti sort belega vina ter različnih kakovostnih stopenj in okusov, lahko govorimo o pravi simfoniji v belem. Največ odličnih in vrhunskih vin s tega območja na enem mestu ponuja izjemna Vinoteka Jeruzalem, ki je največja vinoteka v Prlekiji, saj je možno degustirati in kupiti vina 30 različnih vinarjev. V vinoteki je več kot 130 steklenic  vina, 16 različnih sort, od katerih je najbolj prepoznan šipon – avtohtona sorta, ki odlično uspeva prav na Ljutomersko – ormoških goricah.

 

V vinoteki so možne degustacije za manjše skupine (do 20 oseb), ob predhodni najavi, v sklopu vinoteke pa se nahaja tudi TIC Jeruzalem in trgovina s spominki, kjer gostje lahko kupijo tako avtentične kakor tudi komercialne spominke destinacije Jeruzalem Slovenija. Vinoteka Jeruzalem in TIC Jeruzalem sta odprta od aprila do novembra vsak dan od 10. do 18. ure. Od decembra do marca pa ob vikendih od 10. do 16. ure.

Vinoteka in TIC Jeruzalem
Jeruzalem 8, 2259 Ivanjkovci
Gsm: +386 31 812 620
Tel: +3862 719 45 45
E-pošta: jeruzalem.vinoteka@gmail.com
E-pošta: ticjeruzalem@gmail.com

Vinoteka Jeruzalem

nalaganje map - prosimo počakajte ...

Vinoteka Jeruzalem 46.476287, 16.187855 Vinoteka Jeruzalem Območje Ljutomerko - Ormoških goric je dežela mnogih vinskih gričev in dežela dobre kapljice, klopotcev ter šegavih in razposajenih ljudi. Zaradi pestrosti sort belega vina ter različnih kakovostnih stopenj in okusov, lahko govorimo o pravi simfoniji v belem. Največ odličnih in vrhunskih vin s tega območja na enem mestu ponuja izjemna Vinoteka Jeruzalem, ki je največja vinoteka v Prlekiji, saj je možno degustirati in kupiti vina 30 različnih vinarjev. Podrobnosti...

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.