Pravljični gozd Rdeča kapica

Pravljični gozd Rdeča kapica
Deli na:

Okolica Ptuja ponuja obiskovalcem neizmerne priložnosti za spoznavanje kulturnih in naravnih znamenitosti, prav tako pa tudi razna druga doživetja med katere zagotovo spada obisk Pravljičnega gozda »Rdeča kapica« v Mohorkovi grabi pri Ptuju, ki bo najbolj navdušil najmlajše, ki se ne bodo mogli upreti pravim pravljičnim doživetjem. Gre za nadvse zanimivo idejo družinskega podjetja Glasbena dejavnost »Decima«, katero deluje že od leta 1999. Kot glasbeni pedagogi, redno v stiku z otroci, so iskali nekaj, kar bi jih še dopolnjevalo in z velikim občutkom poiskali vez med otroci, glasbo, naravo in pravljičnostjo. Nastal je čudovit družinski projekt »Pravljični gozd«, ki so ga poimenovali »Rdeča kapica« in v katerega  je vloženo veliko truda, volje, ljubezni in časa.

Pravljični gozd Rdeča kapica se nahaja le nekaj minut vožnje s Ptuja, na obronkih bližnjih Slovenskih goric, v Krčevini pri Vurberku. Razprostira se na dveh hektarjih razgibane površine, njegova nadvse zanimivo speljana in lepo urejena gozdna pot pa vodi mimo številnih pravljičnih hišic. Namen le teh je spoznavanje pravljic in njihovih naukov, ob njih pa lahko obiskovalci srečajo Rdečo kapico in volka, Trnuljčico, Kosobrina, Bedanca, Kekca, Martina Krpana, Muco copatarico, Volka in sedem kozličkov, Janka in Metko,… Med pravljičnim popotovanjem si lahko obiskovalci odpočijejo na številnih klopcah v senci mogočnega bukovega gozda, poklepetajo, pomalicajo ali poslušajo pravljico. Pot še dodatno popestrijo številne informativne table, ki so ponekod prav duhovite in sprehajalce prisrčno nasmejijo. V pravljičnem gozdu so otrokom namenjena tudi velika igrala in živali kot so mini kozice, indijski pujs, račke, kokoši, grlice, osliček, katere lahko tudi hranijo.

Pravljični gozd Rdeča kapica ponuja prava družinska doživetja skozi vse leto, prav tako pa tudi posebne programe za vrtce in šole. Otrokom bosta z veseljem razkazala skrivnostne potke pravljičnega gozda in domove  številnih pravljičnih junakov Teta Pehta in prijazni Volkec Srečko, ki bosta ob pestrem dogajanju tudi spomnila na pomembnost žive narave, na katero v vsakodnevnem tempu, pogosto pozabimo.

Nadvse zanimivi so tudi Dnevi živih pravljic v prvomajskih praznikih, predvsem pa Pravljični gozd Rdeča kapica, v vsem svojem čaru zaživi v čarobnem božičnem času, ko skrivnostno odprejo njegova vrata pravljične jaslice. Tako med 26. in 30. decembrom zasije nešteto lučk in svečk, hišice pa zaživijo v beli božično praznični podobi. Gre za prav poseben dogodek, ki ga otroci doživijo v objemu svojih najbližjih. Večerni praznični sprehod po božično okrašenem pravljičnem gozdu je sprehod, kjer se začuti praznik družine, človekove bližine in miru. Razgibana potka vodi  mimo številnih ljubko okrašenih  pravljičnih  hišic v dolinico, kjer se nahajajo pristne božične jaslice s sveto družino in živalmi.

Ob kurjenju ognjev in toplem napitku si lahko obiskovalci ogledajo 15 minutno predstavo “Jezusovo rojstvo”. V tem času pripravijo tudi Božičkovanje, ki najmlajšim ponudi nepozabno doživetje, ko jih obdaril čisto pravi Božiček. Snežne Vile in Starka Zima se podajo skupaj z otroci na iskanje “Božičkove koče”, na poti pa srečajo pravljične like. Skupaj dohitijo Božička, ki na svojih saneh vleče darila, ki so mu jih pomagali izbrati in zaviti Škratje. Božiček jih prijazno povabi v svojo čudovito kočo, kjer jim ob odprtem ognju in toplem napitku omenjena darila tudi razdeli. Ob tem so prisotni tudi starši, ki bodo ob doživljanju svojega otroka zagotovo ganjeni.

Pravljični gozd Rdeča kapica
Krčevina pri Vurberku 138/a, 2250 Ptuj
Tel: +386 40 458 300
E-Mail: tomaz.mohorko@gmail.com
Splet: http://www.decima.si/ ; Facebook stran
Odpiralni Čas:
30. marec – 31. oktober – Sobota, nedelja in prazniki: 10.00 – 19.00

Pravljični gozd Rdeča kapica

nalaganje map - prosimo počakajte ...

Pravljični gozd Rdeča kapica 46.458526, 15.821085 Pravljični gozd Rdeča kapica Okolica Ptuja ponuja obiskovalcem neizmerne priložnosti za spoznavanje kulturnih in naravnih znamenitosti, prav tako pa tudi razna druga doživetja med katere zagotovo spada obisk Pravljičnega gozda »Rdeča kapica« v Mohorkovi grabi pri Ptuju. Podrobnosti...

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.