Gostišče Taverna, Jeruzalem – Svetinje

Gostišče Taverna, Jeruzalem – Svetinje
Deli na:

Ptuj je prastaro in najstarejše slovensko mesto, ki se zraven svojih kulturnih znamenitosti in tradicije ponaša tudi z izjemno vinsko tradicijo in kulinariko. V njegovi preteklosti so bile kulinarične navade prebivalcev samega mesta in podeželja precej različne. Meščanska hrana je bila bolj pod vplivom dunajske kuhinje, na podeželju pa so uporabljali jedi pripravljene iz domačih pridelkov, kjer je bilo meso na mizi le ob praznikih. Prav posebna dežela vijugastih terasastih goric in pojočih klopotcev, kjer se prepletata kulinarična bogatost in pestrost jedi ter izjemna vinska tradicija so Jeruzalemsko – Ormoške gorice v Slovenskih goricah. Za mnoge je ta čaroben kraj prava kulinarična pustolovščina in pri tem ne moremo mimo odličnega Gostišča Taverna na Svetinjah, ki je od Ptuja oddaljeno le kakšne pol ure vožnje.

gostišče taverna

Gostišče leži na vrhu hribčka, kjer vas bodo navdihnili pogledi na širne pomurske ravnice in idilične griče z vinogradi. Na njihovi čudoviti terasi, ki je bila izbrana med deset najlepših teras v Sloveniji, lahko v toplih poletnih večerih in tudi sicer, v lepem vremenu, uživate vsaj šest mesecev na leto, pogosto pa tudi ob sončnih zimskih dnevih. Ob jasnem vremenu pogled seže vse do Varaždina, spodnje Avstrije, zahodne Madžarske, Pohorja in Panonske nižine. Gostišče Taverna se ponaša z bogato zakladnico klasičnih jedi, posebno pozornost pa namenjajo avtohtoni kulinariki oz. pristni domači hrani. Gostom postrežejo z značilnim štajerskim gostoljubjem in pravimi mojstrovinami na krožnikih z okusnimi jedmi, ki jih prilagajajo sezonski ponudbi.

gostišče taverna

Zraven nadvse okusnih jedi, goste razvajajo tudi z vrhunskimi vini družinskega vinskega posestva Vino Kupljen, njihov obseg pa je tako bogat, da lahko z njimi ustrežejo tudi najbolj zahtevnim. Vina Kupljen lahko seveda tudi degustirate, pri tem pa vam bodo postregli s prigrizkom in vam ponudili strokovno vodstvo vinskih poznavalcev – sommelierjev. Ker gre res za izjemno degustacijo je zanjo potreben predhodni dogovor oz. najava.

gostišče taverna

Prava posebnost Gostišča Taverna na Svetinjah je prva nacionalna vinska banka Slovenije (1st NWBS), ki je nastala leta 1991. Z nakupom certifikata postanete lastnik šestih klasičnih ali treh magnum buteljk; za vas jih bodo hranili v njihovi vinski banki pod idealnimi pogoji, prevzamete pa jih lahko kadarkoli v roku desetih let. Imetnikom certifikata je omogočen tudi vstop v vinsko banko, v kateri zori najboljše vino preteklih desetletij. Vinski certifikat je izjemno darilo prijateljem in poslovnim partnerjem.

gostišče taverna

Gostišče Taverna je znano tudi po tem, da se v njej vedno kaj dogaja, saj se skozi vse leto v njej vrstijo mnogi družabni dogodki kot npr. Valentinov ples, pustovanje, tradicionalna postavitev klopotca, velik praznik trgatve in seveda Martinovo. Uvod v božično-novoletno praznovanje naredijo že na 1. advent, ko se na terasi postavi in začne polniti več kot dva metra visoka edinstvena božično/vinska jelka. Na posebni konstrukciji je prostora za 570 okraskov – steklenic in do silvestrovega gostje Taverne zapolnijo vsa mesta s Kupljenovimi buteljkami, seveda že izpraznjenimi. Vstop v novo leto pospremijo z ognjemetom, zabava pa običajno traja vse do jutra. Seveda je Gostišče Taverna nadvse primerna tudi za zaključene družbe, kjer imajo gostje možnost ob dobri hrani in vinu uživati v glavnem prostoru, na galeriji, v lovski sobi in na zunanji terasi. Gostišče lahko sprejme do 130 gostov, ko ni glasbe, ali do 70 gostov ob večerih z glasbo, 50 dodatnih sedišč pa je še na letnem vrtu.

gostišče taverna

Toplo priporočamo, da se odločite za izlet po slikovitih vinorodnih gričih Jeruzalemske vinske ceste, za popolno doživetje pa obiščite Gostišče Taverna in doživite njeno edinstveno atmosfero. Ob izjemnih in slastnih lokalnih specialitetah ter vinih Kupljen se bo vaš obisk spremenil v doživetje, ki ga boste želeli ponoviti, morda pa vas prepričajo, da ostanete še dlje. V ta namen imajo v Gostišču Taverna na voljo tudi prijetne in zelo lepo urejene sobe in apartmaje. Pričakujejo vas z osmimi dvoposteljnimi in eno večjo sobo, opremljeno s tremi posteljami. Vse sobe imajo kopalnico, TV, telefon in možnost priklopa na internet. Sobe so na zahodni strani gostišča, kar zagotavlja prijetne večere ob sončnem zahodu. V ceno nočitve je vključen tudi zajtrk.

gostišče taverna

Gostišče Taverna – Svetinje
Dino Kruhoberec s.p.
Svetinje 21,  2259 Ivanjkovci
T:+386 (0) 2 7194 128
M: +386 (0) 41 920 500
W: https://www.vino-kupljen.com/sl/
E: info@kupljen.com

Gostišče Taverna

nalaganje map - prosimo počakajte ...

Gostišče Taverna 46.469386, 16.172336 Gostišče Taverna, Jeruzalem - Svetinje Za mnoge so Ljutomersko - Ormoške gorice čaroben kraj in prava kulinarična pustolovščina. Ob tem ne moremo mimo odličnega Gostišča Taverna na Svetinjah, ki je od Ptuja oddaljeno le kakšne pol ure vožnje. Podrobnosti... Dino Kruhoberec s.p. Jeruzalem - Svetinje 21, 2259 Ivanjkovci Tel:+386 2 7194 128 Gsm: +386 (0) 41 920 500 E-naslov: info@kupljen.com Splet: https://www.vino-kupljen.com/sl/taverna/

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.