Gostilna Grabar

Gostilna Grabar
Deli na:

Ptuj je prastaro in najstarejše slovensko mesto, ki se zraven svojih kulturnih znamenitosti in tradicije ponaša tudi z izjemno kulinariko in vinsko tradicijo. V njegovi preteklosti so bile kulinarične navade samega mesta in podeželja precej različne. Na podeželju so uporabljali jedi pripravljene iz domačih pridelkov, kjer je bilo meso na mizi le ob praznikih, meščanska hrana pa je bila bolj pod vplivom dunajske kuhinje. Prav zato je kulinarična bogatost in pestrost jedi na ptujskem za mnoge prava kulinarična pustolovščina in pri tem ne moremo mimo Gostilne Grabar, ki gostom ponuja preplet tradicionalne kulinarike, ustvarjalnosti in pristnih lokalnih okusov. Gostilna Grabar je družinska gostilna, kjer ustvarja predana ptujska gostinka Alenka Grabar, nahaja pa se na mirni zeleni lokaciji s čudovitim pogledom na najstarejše slovensko mesto Ptuj in njegovo okolico. Pogled preko modrega Ptujskega jezera vse do slikovitih vinorodnih Haloz ob dobrotah navdihnjenih s svežino dneva ter lokalnega okolja, dovršenost njenih krožnikov in njena prisotnost med gosti obisk Gostilne Grabar, uvrščene tudi v prestižen gastronomski vodnik Gault & Millau, spremenita v zares pristno kulinarično doživetje. Z modernimi tehnikami dobrote spremenijo v čudovite krožnike, polne lokalnih in sezonskih sestavin, ki ob spremljavi pravšnje vinske kapljice postanejo pravo doživetje ter nepozabna zabava.

Ustvarjalna Alenka Grabar, ki kot chef misli in čuti drugače, kuha sodobno, ambiciozno in s kuharskim talentom, predvsem pa spoštuje sezono. Vsak dan s svojo predano ekipo iz svežih, skrbno izbranih sestavin, pripravi unikatne jedi, ki so prilagojene okusu tudi najzahtevnejšega gosta. Naj bo to preprosta rižota s sezonsko zelenjavo, riba iz pečice ali pol kilogramski »steak« pašnega goveda. Ob tem sledijo svojemu cilju, zadovoljen nasmeh na obrazu slehernega gosta ob uživanju v hrani, ki je napolnjena z minerali in vitamini. Ravno zato se trudijo in pridelujejo sveže stvari kar sami. Zelene solate, razne vrtnine, zelišča in še kaj vsakodnevno naberejo in pripravijo posebej za goste, če jim narava to dopušča. Če ne, imajo skrbno izbrale lokalne dobavitelje z izrecno ekološko pridelavo hrane, ki so garancija za visoko kakovostne in varne sestavine na njihovih krožnikih. Dopoldanski meni je posvečen izbranim tradicionalnim okusom, na žlico ali veliko solatno skledo, gibanico in odlično kavo, popoldne pa degustacijskim popotovanjem s štirimi, petimi ali sedmimi hodi, ko se gostje lahko prepustijo predani Alenki. Čez teden si lahko gostje naročijo tudi z okusi bogat narezek z izbranimi vini, čez vikend pa se razvajajo s štiri hodnimi kosili. Gostilna Grabar se zraven odličnih jedi in vinske karte na kateri so izbrana vina iz bližnjih Haloz in Slovenskih goric ter priznani slovenski vinarji iz drugih slovenskih vinorodnih okolišev, odlikuje tudi z lepo urejen ambient s svetlo jedilnico s čudovitim razgledom in belimi, svečanimi pogrinjki, lepo teraso in posebno sobo za goste, ki si želijo nekoliko intimnejšo kulinarično izkušnjo v krogu svojih najdražjih.

Pogled s terase se odpira na edinstven Ptujski grad in stari del Ptuja, mize pa so umeščene pod zelene krošnje dreves, najmlajši pa se lahko zabavajo na lepo urejenem otroškem igrišču. Gostilna Grabar je kot nalašč za zaključene družbe ob praznovanju raznih obletnic (rojstni dan, poročno slavje, poslovno srečanje s poslovnimi partnerji, decembrski zaključek s svojimi sodelavci) saj prav  vsak dogodek in jedilnik prilagodijo izključno željam gostov. Ob tem ponujajo tudi sobe kjer lahko gostje prenočijo ali ostanejo na večdnevnem oddihu v najstarejšem slovenskem mestu. Na voljo je več sob, ki so izbrano opremljene, imajo brezplačen WiFi in dostop do interneta, predel za sedenje, satelitsko TV z ravnim zaslonom. hladilnik ter zasebno kopalnico s sušilcem za lase in prho. Nekatere sobe nudijo tudi jedilni kot in/ali teraso s katere je prav izjemen pogled na Ptujski grad in Ptujsko jezero ter slikovite Haloze. Gostom je na voljo brezplačno zasebno parkirišče, chef Alenka Grabar pa gostom vsako jutro pripravi zajtrk z lokalnimi mesninami, mlečnimi izdelki in sveže pečenim kruhom.

Gostilna Grabar
Rabelčja vas 15a, 2250 Ptuj
Tel: +386 2 778 21 40
Gsm: +386 31 705 286 (Alenka) – Gostilna
Gsm: +386 41 705 286 (Robert) – Sobe
E-pošta: info@gostilnagrabar.si
Splet: https://www.gostilnagrabar.si/
Facebook:  https://www.facebook.com/gostilnagrabar

Gostilna Grabar

nalaganje map - prosimo počakajte ...

Gostilna Grabar 46.432927, 15.874453 Gostilna Grabar Gostilna Grabar je družinska gostilna, kjer ustvarja predana ptujska gostinka Alenka Grabar, nahaja pa se na mirni zeleni lokaciji s čudovitim pogledom na najstarejše slovensko mesto Ptuj in njegovo okolico. Podrobnosti ...

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.