Profoundly Classical Cinderella/Povsem klasična Pepelka

Profoundly Classical Cinderella/Povsem klasična Pepelka
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 04/03/2024
19:00

Lokacija
Mestno gledališče Ptuj

Kategorije


  • Ponedeljek, 4. marec 2024, ob 19.00 uri, za izven
Profoundly Classical Cinderella/Povsem klasična Pepelka

Angleška glasbeno gledališka skupina ANGLES Gimnazije Ptuj je dejavnost, namenjena vsem dijakom in dijakinjam z veseljem do gledališke igre, plesa, glasbe; predvsem pa vsem, ki jim je angleščina tako pri srcu, da bi želeli nadgraditi in poglobiti svoje znanje, razviti jezikovne veščine ter umetnost nastopanja na odru. Mimogrede odkrijejo še kaj o zgodovini Britanskega otočja. Predstave namreč temeljijo na priredbah klasičnih del angleške književnosti, kot so Pygmalion, Daleč od ponorelega sveta in Jane Eyre.

Pravljico, kot so jo predstavili brata Grimm, Perrault in tudi Disneyev film, so člani ANGLES malce prilagodili. Dodali so nepozabne melodije romantičnega obdobja in kar nekaj lastnih zamisli, da lahko pokažejo svoje jezikovno znanje in odrske veščine. Pravljice pa niso posodobili. Predstava ne naslavlja vprašanj družbene neenakosti, ne išče odgovorov na globalne izzive. Je zgolj in samo pravljica.Pa vendar Pravljice s kraljičnami in gradovi, kakor tudi klasična glasba mojstrov, kot sta Rossini in Čajkovski, so pomemben del naše evropske dediščine, na katero smo lahko ponosni.

Še več: mamin nasvet Pepelki je: Bodi pogumna, in bodi prijazna. Pogum, srčnost in prijaznost pa so nedvomno vrline, ki štejejo.

In včasih je blagodejno v življenje pustiti tudi malo čarobnosti.

Predstava je v angleškem jeziku, s slovenskimi nadnapisi.

Cena: 5 €

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.