Ljuban Cencič: Portreti, duša in obraz

Ljuban Cencič: Portreti, duša in obraz

Datum / Čas
Date(s) - 26/04/2023 - 28/05/2023
9:00 - 13:00

Lokacija
Galerija FO.VI

Kategorije


Vljudno vabljeni v galerijo FO.VI na ogled razstave Ljuban Cencič: Portreti, duša in obraz, ki bo na ogled do 28. maja 2023.

Ljuban Cenčič s svojim novim ciklusom fotografij daje obraz in dušo izboru umetnikom, ki so razstavljali v galeriji FO.VI od leta 2006 do danes. Ob razstavi bo izšel dvojezičen katalog z besedilom kustosinje Marike Vicari.

„Če je res, da je genij vsakega umetnika v tem, da zna razkriti dušo za obrazom, torej identiteto človeka in sveta, kulture in zgodovine, fotografije Ljubana Cenčiča ne prikazujejo zgolj obrazov, temveč tisto, kar se skriva v njih. Portreti, ki nastanejo s preseganjem meja obraznih potez, prostora in trenutka, da bi sestavili novo zgodbo, sled in pričevanje o zvenu duše.“ (iz kataloga: Marika Vicari)

Portreti: Gabrijel Berlič, Albin Bezjak, Beti Bricelj, Ljuban Cenčič, Tjaša Čuš, Igor Dacinger, Dušan Fišer, Jernej Forbici, Vladimir Forbici, Rok Golob, Duša Jesih, Robert Jurak, Bernardka Kos, Laura Kumprej, Bojan Lubaj, Urška Mazej, Boštjan Novak, Tomaž Plavec, Sandra Požun, Gregor Radonjič, Janez Repnik, Andreja Srna, Maja Šivec, Tanja Špenko, Maruša Štibelj, Kaja Urh, Marika Vicari, Oto Vogrin

O avtorju: Ljuban Cenčič je umetniški fotograf samouk iz Ptuja v Sloveniji. Medij fotografije uporablja kot orodje, s katerim raziskuje in razmišlja o sodobnih vprašanjih, povezanih z lastnimi izkušnjami. Njegova fotografska praksa je usmerjena v okolje, tako mestno kot podeželsko, pri čemer se osredotoča na številne umetne in naravne elemente, ki jih najdemo v vsakem okolju. Uporablja pokrajine, mestne pokrajine, okoljske podrobnosti in portrete, da bi predstavil zgodbo, ki obstaja, vendar pogosto ostaja prezrta, spregledana ali pozabljena.

Galerija je odprta v ponedeljek, sredo in petek od 9. do 13. ure, in po predhodni najavi.  Razstave v Galeriji FO.VI organizira KUD ART STAYS.

Vir: Jernej Forbici, KUD ART STAYS

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.