Dobimo se v parku: Sobotni vrtec pod platano

Dobimo se v parku: Sobotni vrtec pod platano
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 03/06/2023
10:00 - 12:30

Lokacija
Panorama Ptuj

Kategorije


Kuku – Društvo za kreativno udeležbo vabi v soboto, 3. 6. 2023, med 10.00 in 12.30 na nadvse zanimivo srečanje Dobimo se v parku: Sobotni vrtec pod platano.

Za vogalom je že mesec junij in čas za četrto srečanje v okviru akcije Dobimo se v parku!, ki jo pripravljamo ptujski nevladniki. Vse radovedneže in radovednice vseh starosti in družine radoživega duha, v soboto, 3. junija 2023 vabimo na zanimivo in ustvarjalno druženje v mestu, ki ga tokrat organizira Zasebni vrtec Vilinski gaj. Program je sestavljen iz tematskega sprehoda o drevesih za vse generacije in delavnice za otroke.

Zbrali se bomo ob 10. uri pod Panoramo (na križišču z Vičavo) in se najprej sprehodili skozi park pri bivši vojašnici, nato skozi Sončni park in vse do platane med mestnim stolpom, cerkvijo Svetega Jurija in gledališčem. Na sprehodu boste izvedeli kratke zanimivosti o drevesih, kako smo z njimi povezani in zakaj so v mestih še posebej pomembna. Sprehod se bo zaključil pod mogočno platano v osrčju starega mestnega jedra, kjer bo sledilo druženje, za otroke pa se bo odvila ustvarjalna delavnica na temo raznolikosti drevesnih listov. Prav tako si bodo izdelali okrasek in se naučili prstno igro na temo dreves. Družili se bomo do približno 12.30.

Celotni program najdete na tej povezavi: https://bit.ly/3Zk7EaE

Povezava do FB dogodka: https://fb.me/e/12QQ7g62k

Dobimo se pod Panoramo ali srečamo pod platano!

Ekipa: Društvo Steza, KD Objemko, Ženski pevski zbor Lilith, Zasebni vrtec Vilinski gaj – Ptuj, Terezine knjige, DPD Svoboda Ptuj, Kuku – društvo za kreativno udeležbo, Društvo Zoja, Regionalno stičišče NVO Podravja

Kako lahko prispevamo k izvedbi bolj zelenega dogodka?

Na dogodek pridemo peš ali s kolesom. Za kavo in čaj bo poskrbljeno, tebe pa vabimo, da prineseš svoj najljubši lonček ali skodelico (nekaj pa jih bo vseeno na zalogi) ter tako aktivno prispevaš k zmanjševanju odpadkov. S seboj imaš vodo v flaški za večkratni uporabo.

Staša Dabič Perica, regionalno stičišče NVO Podravja

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.