CID Ptuj: November 2022

CID Ptuj: November 2022
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 01/11/2022 - 30/11/2022
10:00

Lokacija
CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj

Kategorije


V sredo, 2. novembra, 10.00–13.00, CID Ptuj

Jesenske kuharije – Počitniška delavnica za otroke

Vse male kuharske mojstre vabimo na jesensko kuharsko delavnico, kjer bomo pridno ustvarjali, pripravljali, gnetli, valjali, kuhali in pekli jesenske dobrote, ki jih bomo z veseljem tudi pojedli. Mentorica: Helena Lutarič. Ciljna skupina: 6+. Udeležba je brezplačna, obvezna prijava na www.cid.si.

V četrtek, 3. novembra, 10.00–13.00, CID Ptuj

Jesenske kuharije – Počitniška delavnica za otroke

Vse male kuharske mojstre vabimo na jesensko kuharsko delavnico, kjer bomo pridno ustvarjali, pripravljali, gnetli, valjali, kuhali in pekli jesenske dobrote, ki jih bomo z veseljem tudi pojedli. Mentorica: Helena Lutarič. Ciljna skupina: 6+ let. Udeležba je brezplačna, obvezna prijava na www.cid.si.

V petek, 4. novembra, 10.00–12.00, CID Ptuj

Brainobrain: miselna gimnastika za otroke – Počitniška delavnica za otroke

Na delavnico Brainobrain vabimo vse, ki so željni zanimivih ugank, ki bi radi spoznali več tisočletij staro računalo, še vedno v uporabi na Japonskem in v Rusiji – Abakus – vse, ki bi se radi preizkusili v pisanju z obema rokama hkrati, iz papirja ustvarili origami mačko ali tačko in še kaj. Mentorica: Urška Bratoš. Ciljna skupina: 6–12 let. Udeležba je brezplačna, obvezna prijava na www.cid.si.

V petek, 4. novembra, 18.00, CID Ptuj

Anja Bezjak: Lepota z gumbi – Otvoritev razstave

Anja Bezjak je diplomirana slikarka in umetnica, ki se ukvarja z mešano tehniko. V svojih delih prikazuje lepoto na različne načine, kjer k vsaki sliki doda gumbe ter ostale predmete za katere meni, da so lepi. Zaradi težavne preteklosti in lepe sedanjosti meni, da lepota ni najdena samo v ljudeh, temveč tudi v živalih, rastlinah, predmetih in abstraktni umetnosti. Ker se rada poigrava z realnostjo, so motivi v njenih slikah fantazijski, nadrealistični in abstraktni. Vstopnine ni!

V soboto, 5. novembra, 21.00, CID Ptuj

Poetovio Jackin Disco Party

V želji po ustvarjanju pluralne plesno-kulturne scene v CID prihaja disco z DJ-i, ki vas bodo popeljali v ritme Nu-disca, oldschool, melodic in groovy tech housa. Line up: DJ Netch, DJ Labz, DJ Xener. Kot prvič se bosta v b2b izvedbi predstavila Rikket & Robbie, ki zraven funky housa v svoj set rada vključita catchy garage tjune.

Disco fever, zaključek jesenskih počitnic in prost vstop! Ni izgovorov, pridi in zamigaj.

Od 8. do 29. novembra, CID Ptuj

Božiček za en dan – Prostovoljska akcija

Leto je naokrog, približuje se praznični čas in spet bomo Božički! V negotovih in za marsikoga posebej težkih časih je še bolj pomembno, da nekomu z majhnimi pozornostmi in prijaznostmi polepšamo dan. Informacije o projektu najdete na www.bozicekzaendan.si.

Termin za oddajo daril: od 8. do 29. novembra, od ponedeljka do petka med 9. in 16. uro.

Od petka, 11., do nedelje, 13. novembra, CID Ptuj

Začetni tečaj šivanja – Tečaj

Program je prilagojen čistim začetnicam_kom brez predznanja, ki imajo željo po osnovnem znanju šivanja. Za udeležbo na tečaju potrebuješ šivalni stroj, za morebitno izposojo se lahko dogovoriš z mentorico pred začetkom tečaja. Mentorica: Sabina Hameršak Zorec.

Kotizacija: 90 EUR / mladi (15–29 let): 75 EUR
Obvezne prijave na www.cid.si.

Petek, 11. novembra, 14.00–16.00, CID Ptuj

Otroci narave – Srečanja mladih okoljevarstvenikov

Če si ljubitelj_ica živali in okoljevarstvenik_ca, te vabimo vsak petek med 14. in 16. uro v CID Ptuj na kreativne delavnice, druženje in klepet. Izdelujemo igračke za pse in mačke, organizirali pa bomo tudi čistilne akcije in dobrodelni večer za živali. Udeležba je brezplačna, prosimo pa za predhodno prijavo. Kontakt za več informacij: otroci.narave@gmail.com.

V soboto, 19. novembra, 20.30, CID Ptuj

Kepica mešanega – Koncert

KGD Sladoled predstavlja novo porcijo Kepice mešanega. Z nami bodo Dunraven (stoner/desert rock; Bistrica ob Sotli), Ultima Radio (stoner/alternative/crossover; Graz) in Nikki Louder (noise/math rock; Kamnik). Vstopnine ni!

V petek, 25. novembra, ob 20.00, CID Ptuj

CID-ov novembrski Trivia Night – Zabaven kviz s prijatelji

Hočeš preživeti zabaven večer s prijatelji, ob tem razmigati možgane, se na novo naučiti kaj zanimivega, razvijati zdrav tekmovalni duh in celo osvojiti nagrado? CID-ov novembrski Trivia Night vodi izkušeni kvizmojster Tadej Ojsteršek.

Ekipe so sestavljene iz največ 5 članov, za izvedbo dogodka pa se mora prijaviti vsaj 5 ekip. Obvezna predhodna prijava na spletni strani www.cid.si.

Udeležba je brezplačna!

Od 29. novembra, 17.00–19.30, CID Ptuj

Osnovni tečaj lončarstva

Tečaj je namenjen popolnim začetnikom, ki želijo spoznati ta čudovit naravni material ter preizkusiti svojo kreativnost na lončarskem vretenu in v prostoročni tehniki. Izdelke bomo tudi poslikali z engobami in glazurami, končani izdelki pa bodo žgani v lončarski peči. Mentorica: Janja Repina Potočki, termini ob torkih.

Cena: 75 EUR / mladi (15–29 let): 60 EUR

Obvezne prijave na www.cid.si.

Enkrat na teden – Svetovalnica za mlade Insta po#moč

Brezplačen program nudenja psihološke pomoči Insta po#moč je namenjen mladim med 12. in 29. letom starosti. Nudi osebno, telefonsko ali elektronsko strokovno svetovanje. Svetovanja in razbremenilni pogovori so popolnoma zaupni. Izvajajo jih magistrice psihologije Monika Ficjan, Eva Sedlašek in Anja Kragolnik.

Obišči nas tudi na Instagram profilu @insta_po_moc, kjer objavljamo zanimive in uporabne psihološke vsebine.

Termini v novembru:

  • sreda, 2. 11. 2022, od 16.00 do 20.00
  • torek, 8. 11. 2022, od 16.00 do 20.00
  • ponedeljek, 14. 11. 2022, od 16.00 do 20.00
  • torek, 22. 11. 2022, od 16.00 do 20.00

Spletna prijava in več informacij: https://www.cid.si/instapomoc/

Vir: Mateja Lapuh, CID Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.