Chiara Sorgato: Slike (otvoritev razstave)

Chiara Sorgato: Slike (otvoritev razstave)
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 23/04/2024
19:00

Lokacija
Galerija FO.VI

Kategorije


Vabljeni na otvoritev razstave: Chiara Sorgato, SLIKE, ki bo v torek, 23. aprila 2024 ob 19. uri v Galeriji FO.VI, Strnišče 6, Kidričevo.

“Vez Chiare Sorgato s tradicijo beneške šole, iskanja barv, komedije vsakdanjika, ni mogoče najti zgolj v vzdušju njenih slik, temveč v svobodni miselnosti, ki jo srečamo v skorajda kavstični komedialnosti njenih tesnobnih slik..” (Marika Vicari, Brodolom teme)

Priznana italijanska slikarka Chiara Sorgato se po 13 letih vrača v okolico Ptuja z novo samostojno razstavo v Galeriji FO.VI. Leta 2010 je v Galeriji Tenzor v prostorih Mestnega gledališča Ptuj predstavila razstavo Brodolom teme, ki sta jo kurirala Marika Vicari in Vladimir Forbici, leta 2011 pa se je predstavila na 9. ediciji festivala sodobne umetnosti Art Stays.

Chiara Sorgato se je rodila leta 1985 v Padovi, študirala na Akademiji za likovno umetnost v Benetkah, trenutno pa živi in dela v Milanu. Že leta se ukvarja z družbeno-kulturnimi vprašanji, povezanimi z aktualnimi zadevami, kot so odnosi med kulturami in religijami, položaj žensk in konflikti med socialnimi partnerji. Njena dela obiskovalcem pred oči in tudi ušesa postavljajo nekatera najbolj drzna in neprijetna vprašanja, povezana z analizo naše sodobnosti, pri čemer vedno izhaja iz natančnega preučevanja podatkov, ki zanjo predstavljajo numerične mikrodelce realnosti.

Razstava bo na ogled do 26. maja 2024.

Galerija je odprta v ponedeljek, sredo in petek od 9. do 13. ure ter v soboto od 16. do 19. ure oz. po predhodni najavi.

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.