Zelena dolina v Stopercah

Zelena dolina v Stopercah

Stoperce so razloženo naselje v Občini Majšperk in ležijo v središču zahodnih Haloz, ob cesti Ptujska Gora-Rogatec, kamor se stekajo ozke in dolge haloške doline. Središče vasi je v dolini potoka Skralške kjer prevladujejo travniki in njive, na pobočjih pa je nekaj sadovnjakov. V ozadju Stoperc se dviga Donačka gora (883 m), ki je priljubljena izletniška točka mnogih planincev in pohodnikov. V središču vasi stoji osnovna šola in pošta ter cerkev sv. Antona Puščavnika, ki se prvič omenja leta 1441. Prvotno gotsko stavbo so večkrat prezidali, sedanjo zgodnjebaročno arhitektura iz 17. stoletja pa sestavljajo zvonik nad zahodno fasado, ladja, tristrano zaključen prezbiterij, kapela in zakristija. Iz Stoperc je zaznamovana planinska pot na Donačko goro preko Čermožiš v vasi pa praznujemo kmečki praznik, ko prikažejo stara kmečka opravila v različnih letnih časih, živahna pa je tudi Antonova nedelja v januarju, Anina noč v juliju in Angelska nedelja v septembru.

zelena dolina

Le kakšnih 5 km od središča vasi Stoperce nas na desno v hrib po lepo urejeni asfaltirani poti usmeri tabla k okrepčevalnici Zelena dolina. Od omenjene table je do okrepčevalnice Zelena dolina, ki je v nadvse prijetnem ambientu le kakšna 2 km. Okrepčevalnica Zelena dolina ponuja še kaj več, kot samo dobro hrano in pijačo saj bodo poskrbeli tudi za vaše odlično počutje ob jubilejih ali drugih priložnostih. Zavedajo se kako pomembno je vaše praznovanje, zato vam ponujajo različne menije za posebne priložnosti. Ponujajo tudi izbrane domače jedi po predhodnem naročilu, lahko pa se okrepčate ob njihovi stalni ponudbi s poudarkom na jedeh iz žara.

zelena dolina

Okrepčevalnico Zelena dolina nadvse priporočamo tudi za kakšen obisk ob koncu vikenda ali kakšni drugi priložnosti. Obiska bodo zagotovo veseli predvsem otroci, saj si lahko na dvorišču ogledajo prave živopisane in živahne papige. Opazovali bodo lahko velikega belega kakaduja, rumenoprso aro, roza kakaduja, eklektusa, sivega žakoja, gifini malega kakaduja, sivoglavega aratinga, modroglavega aratinga in sončnega aratinga. Papige živijo v lepo urejenih aviarijih na prostem in so lepo vidne.

zelena dolina

Lepo je urejen tudi vrt kjer imajo otroška igrala, klopi in ležalnike za počitek, poseben notranji kotiček za otroke, osrednji del vrta pa predstavlja slikovit ribnik in lesen mostiček. Nasploh je ambient nekaj posebnega v celotnem gostinskem objektu pa je gostom na voljo tudi brezplačen internet WiFi. Obiščite jih ter ob sprehodu v naravi sprejmite MIR in TIŠINO, na njihovih počivalnikih SPROSTITEV in POČITEK, ob njihovi hrani, prijaznem osebju, živalih ter občasni glasbi pa veliko ZABAVE.

Okrepčevalnica Zelena Dolina
Stoperce 35a, 2289 Stoperce
Tel: +386 2 761 00 26
Gsm: +386 31 720 300
E-mail: info@zelenadolina.eu
Splet: http://www.zelenadolina.eu/ , Facebook

Okrepčevalnica Zelena dolina

nalaganje map - prosimo počakajte ...

Okrepčevalnica Zelena dolina 46.275948, 15.694381 Okrepčevalnica Zelena dolina Le kakšnih 5 km od središča vasi Stoperce nas na desno v hrib po lepo urejeni asfaltirani poti usmeri tabla k okrepčevalnici Zelena dolina, ki ponuja še kaj več, kot samo dobro hrano in pijačo saj bodo poskrbeli tudi za vaše odlično počutje ob jubilejih ali drugih priložnostih. Podrobnosti... Okrepčevalnica Zelena dolina Stoperce 35a, 2289 Stoperce Tel: +386 2 761 00 26 Gsm: +386 31 720 300 E-mail: info@zelenadolina.eu Splet: http://www.zelenadolina.eu/ , Facebook Delovni čas: ponedeljek in torek: zaprto sreda in četrtek: 11:00 – 20:00 petek in sobota: 11:00 – 22:00 nedelja: 11:00 – 21:00

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.