Deli na:

Znamenitosti Ptuja – Ptuj je skozi svoj obstoj pridobil bogato materialno dediščino, o kateri pričajo mnoge arheološke najdbe že iz kamene, bronaste in železne dobe, ki  dokazujejo, da se je človek na tem območju naseljeval že zelo zgodaj. V samem mestu in njegovi okolici se nahaja veliko kulturno-zgodovinskih znamenitosti, kot so stare mestne stavbe, samostani, cerkve, gradovi, spomeniki, običaji … Prav spomeniki zavzemajo poseben del kulturne dediščine mesta, ki je vidna na vsakem koraku po mestu in okolici.

Vse znamenitosti Ptuja in njegove okolice kot so zgradbe in spomeniki ter arheološke najdbe in naravne znamenitosti nosijo svojo zgodbo in zgodovinski pečat tistega časa, posebno zgodbo mesta in njegove okolice pa govori številna duhovna kulturna dediščina. Poseben utrip izredno zanimivemu mestu dajejo trije letni sejmi, katerih tradicija izhaja iz srednjega veka (jurjevo, ožbaltovo, katarinino), posebno mesto pri ohranjanju duhovne kulturne dediščine in etnografskega izročila ptujskega območja pa gre ptujskemu Kurentovanju.

Pozornost si zaslužijo tudi znameniti Ptujčani, ki so skozi svoje življenje mestu zapustili svojo bogato kulturno izročilo. Vsako zgodovinsko obdobje je torej Ptuju pustilo svoj velik pečat in vabljeni, da te posebnosti Ptuja spoznate v posebnih rubrikah.

cerkev svete ane

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.