fbpx

Rimske igre in prireditve na Ptuju v letu 2020

Rimske igre in prireditve na Ptuju v letu 2020
Deli na:

V Društvu Poetovio LXIX bomo v letošnjem letu izvedli več prireditev in s tem nadaljevali uspešno lansko praznično leto, ko so obeležili 1950. obletnico prve pisne omembe mesta v antičnih pisnih virih. Po izdaji knjige Rimska vojska so pripravili slikanico za najmlajše z naslovom MI RIMLJANI, ki na otrokom prijazen način predstavi zgodovino Ptuja in sedanje predstavitve obujanja kulturne dediščine. Javnemu zavodu Vrtec Ptuj so podarili 40 izvodov slikanic in s tem nadaljujejo z njihovim dobrim sodelovanjem.

Kljub oteženim pogojem organiziranja prireditev bodo v Rimskem kampu Poetovio izvedli kulinarični dogodek Rimski lonec, ki bo v soboto, 25. julija 2020, ko bo deset ekip pripravljalo jedi po starih rimskih receptih. Obiskovalci bodo lahko degustirali vse jedi in sodelovali v ocenjevanju. Za najmlajše pripravljajo Otroški rimski tabor, ki bo v Rimskem kampu Poetovio od 19. do 22. julija 2020. Oblečeni v male rimljane bodo naši najmlajši preživeli tri čudovite dni, kot pred 2000 leti. Osrednji letni dogodek bodo XIII. Rimske igre od 20. do 23. avgusta 2020. Dogajanje bo postavljeno v Rimski kamp Poetovio, kjer bodo na skoraj 4 ha površin pripravili predstavitev življenja v Starem Rimu. Tema letošnjih iger je kulinarika, ker se tako želijo pripraviti na leto 2021, ko bodo Evropska gastronomska regija.

V soboto, 5. septembra 2020 pripravljajo Rimsko trgatev, saj pred leti posajena vinska trta v Rimskem kampu Poetovio že bujno uspeva. V zadnjih letih jim je uspelo dvigniti nivo in obiskanost njihovih prireditev do stopnje, da želijo še z večjo vnemo nadaljevati z njihovim delom in predstaviti bogato kulturno dediščino mesta.

AB IMO PECTORE! Iz vsega srca!

Vir: Andrej Klasinc, predsednik POETOVIO LXIX, društva za rimsko zgodovino in kulturo Ptuj (andrej.klasinc@rimskeigre.si)

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.