fbpx

Mobilna aplikacija Visit Ptuj – raziskuj Ptuj, izberi in koristi številne ugodnosti

Mobilna aplikacija Visit Ptuj – raziskuj Ptuj, izberi in koristi številne ugodnosti
Deli na:

V okviru projekta Sodelovanje mest II (City Cooperation II) so ZRS Bistra Ptuj (partner v projektu) v sodelovanju z Mestno občino Ptuj in Zavodom za turizem Ptuj razvili aplikacijo »VISIT PTUJ« za pametne naprave, ki vključuje inovativne rešitve predstavitve storitev mesta, kulturnih prireditev, znamenitosti in lokalne ponudbe (z ugodnostmi), tako za lokalno prebivalstvo (domačine) kot turiste (obiskovalce). Vse z namenom pridobivanja novih obiskovalcev in kupcev ter s tem povečanje lokalne potrošnje v samih mestih. Projekt se izvaja v sklopu čezmejnega programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija 2014-2020.

Projekt Sodelovanje mest II (City Cooperation II) povezuje 24 mest na območju treh držav: Avstrije, Slovenije in Madžarske. Slovenska mesta (Ljutomer, Gornja Radgona, Radenci, Murska Sobota, Lendava, Beltinci, Ptuj, Ormož in Lenart) v projektu zastopajo trije partnerji: PORA Gornja Radgona, Razvojni center Murska Sobota in ZRS Bistra Ptuj, ki je odgovorna za razvoj aktivnosti v treh partnerskih mestih, in sicer: Ptuj, Lenart in Ormož. V projektu so s pomočjo sodobnih marketinških orodij, povečali zanimanje turistov za obisk vseh sodelujočih mest. Sodelujoča mesta bodo oblikovala nove sodobne turistične produkte in prepoznavne blagovne znamke. Poseben poudarek je namenjen razvoju in obujanju mestnih jeder z oblikovanjem skupne ponudbe med javnim in zasebnim sektorjem.

Uradna aplikacija predstavlja utrip, vzdušje in kulturo, ki ga Ptuj, starodavna zakladnica tisočerih zgodb, skriva v sebi. Popeljala vas bo mimo osupljivih ostankov davne preteklosti, namignila, kje okusiti izvrstno tradicionalno kulinariko in se udeležiti edinstvenega dogodka. VISIT PTUJ vas bo pobliže seznanil s celotno zgodovinsko, kulturno, kulinariko in drugo ponudbo najstarejšega slovenskega mesta.

Na vašo napravo si jo brezplačno prenesite preko Google Play ali App Store. Enostavno v nekaj korakih:

1.  Skeniraj QR kodo

2. Namesti aplikacijo
3. Spoznavaj, raziskuj in uživaj

Vir: Robert Novak, strokovni sodelavec ZRS Bistra Ptuj