13. mednarodna likovna nagrada Ex-tempore Ptuj Karneval 2021

13. mednarodna likovna nagrada Ex-tempore Ptuj Karneval 2021
Deli na:

Zdaj že tradicionalna likovna nagrada, ki se odvija v času pusta v najstarejšem slovenskem mestu je do danes, v letih 2003, 2004 in nato od leta 2011 do 2020 privabila na Ptuj več kot 1000 likovnikov iz Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije, Romunije, Hrvaške in drugod.

Nagrado organizirajo Kulturno umetniško društvo Art Stays, Mestna občina Ptuj in Javni zavod za turizem Ptuj in gre za največji likovni dogodek v okviru tradicionalne prireditve Kurentovanje.

Letos izjemoma poteka spletno, od prijave in ocenjevanja, do podelitve in razstave. Ko se bodo razmere normalizirale bo organizirana razstava finalistov nagrade v Galeriji Magistrat v Mestni hiši na Ptuju.

Do takrat pa bo razstava potekala na spletu, otvoritev razstave in svečana razglasitev letošnjih zmagovalcev pa se bo odvila na pustni petek, 12. februarja 2021 ob 11.uri na spletnem naslovu www.artstays.si.

Mednarodna strokovna žirija bo podelila Grand Prix Mestne občine Ptuj v vrednosti 1.000,00 EUR, dve odkupni nagradi Mestne občine Ptuj v višini 550,00 eur in nagrado za najbolj izvirnega kurenta. Podelila bo tudi priznanja strokovne žirije in druge nagrade, kot na primer nagrada galerije FO.VI. Pripravljena je tudi nagrada občinstva, ki bo preko socialnih omrežij stekla takoj po razglasitvi.

Prijave so odprte do jutri, 9. februarja do 24. ure, do danes pa se je prijavilo že preko 100 ustvarjalcev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije, Madžarske in Japonske.

Jernej Forbici, umetniški vodja nagrade Ex-Tempore: »Mednarodna likovna nagrada ex-tempore je postala tradicionalna prireditev v sklopu kurentovanja in vsako leto znova obogati pustno vzdušje najstarejšega slovenskega mesta. Kljub težkim časom, z veliko podporo Mestne občine Ptuj, Javnega zavoda za turizem in sponzorjev, ex-tempore ostaja osrednja likovna prireditev v času pustovanja in na Ptuj privablja mnoge ustvarjalce iz Slovenije in zmeraj več iz tujine. Lansko leto, v čast 60. obletnici Kurentovanja smo v Galeriji mesta Ptuj pripravili veliko razstavo preteklih zmagovalcev in zbirke ex-tempore, ki jo skrbno hrani Mestna občina Ptuj. Ta zbirka je bogat zaklad raznolikih likovnih pogledov na Kurentovanje in pomembna dodana vrednost karnevalski prestolnici Slovenije.«

Dodatne informacije:

KUD ART STAYS, Prešernova ulica 1, 2250 Ptuj,

extemporeptuj@gmail.comwww.artstays.si

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.