Zasnova zelenega sistema starega mestnega jedra Ptuja (predstavitev)

Zasnova zelenega sistema starega mestnega jedra Ptuja (predstavitev)
Zasnova zelenega sistema starega mestnega jedra Ptuja (predstavitev)

When

22/10/2018    
15:00

Where

Mestna hiša Ptuj
Mestni trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Mestna občina Ptuj je želela narediti celovit popis drevesnega fonda v mestu Ptuj, zato je pristopila k projektu Zasnova zelenega sistema starega mestnega jedra Ptuja. Vljudno vabljeni na predstavitev projekta, ki bo v ponedeljek, 22. oktobra 2018, ob 15. uri v poročni dvorani mestne hiše na Ptuju.

Na predstavitvi bodo predstavljena izhodišča in cilji Zelenega sistema starega mestnega jedra Ptuja, pojasnjen bo koncept trajnostnega mesta ter vizija ozelenjevanja mesta. Po predstavitvi tipološke klasifikacije zelenih površin bodo povzeti izsledki analize zelenih površin in arboristične analize dreves, njihovega vrednotenja ter osnovni arboristični ukrepi.

Predlagana bo zasnova zelenega sistema, usmeritve za izbor rastlin za nove saditve ter opisani sistemi priprave rastišč za uspešno rast drevnine v urbanem okolju. V prvi fazi je v zasnovo vključeno staro mestno jedro, v drugi fazi pa se bo izdelal zeleni sistem za celotno mesto Ptuj, vključno s parki, krožišči, drevoredi in preostalimi ureditvami. Na podlagi tega se bodo podale smernice za ohranjanje kvalitetnega obstoječega zelenja in za načrtovanje novih zasaditev in ureditev.

Po predstavitvi Zelenega sistema bo predstavljena tudi Zasnova urbane opreme v starem mestnem jedru, tipološka klasifikacija elementov urbane opreme, pregled stanja ter usmeritve za pripravo kataloga urbane opreme z izbranimi primeri.

Oba projekta bo predstavila dr. Tanja Simonič Korošak, izdelovalka projekta.

Vljudno vabljeni.

Vir: Barbara Ferčič, odnosi z javnostmi Mestne občine Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.