Kabinet čudes (Wonderstruck)

Kabinet čudes (Wonderstruck)

Datum/Čas:
Datum: 22/12/2017 - 23/12/2017
Ura: 18:00

Lokacija dogodka:
Mestni kino Ptuj, Cvetkov trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: drama, družinski film, mestni kino


Kabinet čudes (Wonderstruck), Todd Haynes, ZDA, 2017, 117 min

Film Todda Haynesa (Daleč od nebes, Carol) je skrivnostna sestavljanka o deklici in dečku, ki odraščata pol stoletja narazen, a ju povezuje ista usoda. Njuni zgodbi o odkrivanju, dolgoletnem molku in obžalovanju se znajdeta v očarljivi simetriji, ki jo ženeta čudež in upanje. Igrajo Julianne Moore, Michelle Williams idr.

Deklica leta 1927 pobegne od doma v New Jerseyju in se odpravi na Manhattan v upanju, da bo našla nekoga, ki je bil pomemben del njene preteklosti. Gluh deček, ki ga je prizadela osebna tragedija, petdeset let pozneje naleti na družinsko sled. Ta ga spodbudi k begu iz podeželske Minnesote v New York. Ko ju pustolovščine vodijo na nenavadne in neznane kraje, kjer se zdi, da za vsakim vogalom prežijo skrivnosti o njiju in svetu, se njuni zgodbi o odkrivanju po dolgoletnem molku in obžalovanju najdeta v očarljivi simetriji, ki jo ženeta čudež in upanje. Oba najdeta tolažbo v Ameriškem prirodoslovnem muzeju, kjer se skupaj z novimi in starimi prijatelji spopadeta z vprašanji, na katera morata nujno najti odgovore.

Na sporedu v sredo, 20. decembra 2017, ob 20.00, v petek, 22. decembra 2017, ob 18.00 in v soboto, 23. decembra 2017, ob 18.00.

Kritiki o filmu

»Čudovita oda domišljiji in zgodbam, zaradi katerih smo to, kar smo. /…/ ‘Čudežnost’ tega filma se namreč ne skriva v zgodbi, ampak v načinu pripovedi: v ekspresivni lepoti njegovih podob, v bogastvu idej ter spontanosti in velikodušnosti, s katerima vdahne življenje dekletu in fantu iz preteklosti ter jima pusti, da najdeta sama sebe – v svojeglavosti, bridkostih in sanjah –, tako da lahko nazadnje najdeta nekoga drugega.« – Manohla Dargis, The New York Times

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: Facebook (https://www.facebook.com/wonderstruckmovie/)

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.