Whitney

Whitney
Whitney

When

02/09/2018    
21:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Whitney, Kevin Macdonald, VB / ZDA, 2018, 122 min

Bleščečo kariero Whitney Houston, ki je v svetu glasbene industrije podrla več rekordov kot katerakoli druga izvajalka, so pestile osebne težave, zapečatila pa jo je prezgodnja smrt. Intimen dokumentarni portret pop ikone izpod taktirke z oskarjem nagrajenega režiserja Kevina Macdonalda (Marley). Cannes 2018.

Whitney Houston je podrla več rekordov v svetu glasbene industrije kot katerakoli druga glasbena izvajalka. Prodala je več kot dvesto milijonov plošč, osvojila sedem grammyjev in se rekordnih sedemkrat uvrstila na vrh ameriške lestvice najbolj priljubljenih singlov. Igrala je tudi v več uspešnih filmih, nato pa so njeno bleščečo kariero začele načenjati osebne težave. Zaznamovali so jo dolgoleten boj z drogami, buren zakon z Bobbyjem Brownom in prerana smrt pri samo 48 letih.

Dokumentarni film Whitney je intimen, a nazoren portret Houstonove in njene družine, ki sega globlje od vsem znanih škandaloznih naslovov v medijih v njenem času. Z oskarjem nagrajeni režiser Kevin Macdonald s pomočjo še nevidenih posnetkov iz zakulisja, demo posnetkov, redkih intervjujev in osebnih videov vsem tako ljube Whitney prikaže skrivnost dive, ki je navduševala milijone, medtem ko se je sama borila s svojo težko preteklostjo.

Film je svetovno premiero doživel v Cannesu.

NA SPOREDU: v četrtek, 30. avgusta 2018, ob 20.00; v soboto, 1. septembra 2018, ob 21.00; v nedeljo, 2. septembra 2018, ob 21.00.

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: IMDb

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.