Vitrina meseca v dominikanskem samostanu

Vitrina meseca v dominikanskem samostanu

Datum/Čas:
Datum: 08/06/2016
Ura: 19:00 - 22:00

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: arheologija, muzej ptuj, predavanje


Mestna občina Ptuj, Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož in Zavod za varstvo kulturne dediščine RS vabijo na drugo prireditev v seriji Vitrina meseca v dominikanskem samostanu, ki bo v sredo, 8. junija 2016, ob 19. uri v dominikanskem samostanu na Ptuju. Na ogled bomo postavili nekaj zanimivih predmetov, povezanih s ptujskimi dominikanci, in se na otvoritvenih dogodkih o eksponatih pogovarjali s poznavalci.

Med letoma 2011 in 2013, v času prve faze obnove dominikanskega samostana, so v neposredni bližini in v notranjosti samostana in samostanske cerkve potekala zaščitna arheološka izkopavanja, ki jih je vodil Evgen Lazar iz Centra za preventivno arheologijo pri Zavodu za varstvo kulturne dediščine RS. Med številnimi najdbami je tudi odlomek pečnice, na kateri lahko razločimo s šlemom pokrito glavo viteza in preberemo letnico 1558; sicer fragmentarno ohranjena pečnica priča o bogastvu samostanskih prebivalcev v 16. stoletju.

Večer bo z glasbo obogatila flavtistka Maša Majcen, učenka 6. razreda Glasbene šole Karol Pahor Ptuj. Program je pripravila pod mentorstvom Eve Purkeljc, prof., na klavirju pa jo bo spremljal Marijan Paći, prof.

Vir: Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.