fbpx

Vitrina meseca: Hišna kapelica s kipom srca Jezusovega in Marije

Vitrina meseca: Hišna kapelica s kipom srca Jezusovega in Marije
Deli na:

Datum/Čas:
Datum: 01/02/2021 - 01/03/2021
Ura: 9:00 - 16:00

Lokacija dogodka:
Grajska pristava Ormož, Kolodvorska 9, 2270, Ormož

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: muzej ptuj, razstava


Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož, enota Ormož hrani predmete etnološke dediščine širšega ormoškega območja ter s stalnimi in z občasnimi razstavami ter javnim programom širi vedenje o tukajšnji etnološki dediščini. V letu 2020 smo v muzeju našo etnološko zbirko v gradu pri Veliki Nedelji obogatili s številnimi predmeti oziroma z novimi pridobitvami, ki smo jih dobili v dar. V mesečnih predstavitvah postavljamo na ogled nekatere med njimi. V mesecu februarju sta to starinska izrezljana hišna kapelica s kipoma Srca Jezusovega in Marije.

Februarska vitrina meseca bo na ogled od 1. 2. do 1. 3. 2021 v Grajski pristavi Ormož, v odpiralnem času muzeja: ponedeljek–petek: od 9. do 16. ure, sobota: od 9. do 15. ure.

Hkrati s povabilom na ogled muzejske vitrine meseca vas z veseljem obveščamo, da smo podaljšali razstavo Ormoški grad – dom, opremljen z okusom, ljubeznijo in s sanjami / Oprema gradu v prvi polovici 20. stoletja do konca februarja 2021.

Izbrani pohištveni kosi in oprema, ki je nekdaj lepšala dom zadnje plemiške lastnice Irme Wurmbrand Georgevits, so celostno in z vsemi do danes znanimi podatki oz. ohranjeno dokumentacijo predstavljeni širši javnosti tudi v priložnostni razstavni publikaciji.

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.