Viktorinov večer: p. dr. Igor Salmič: Večno življenje

Viktorinov večer: p. dr. Igor Salmič: Večno življenje
Viktorinov večer: p. dr. Igor Salmič: Večno življenje

When

12/04/2019    
19:30

Where

Minoritski samostan Ptuj
Minoritski trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Društvo izobražencev Viktorina Ptujskega vabi v petek 12. aprila 2019 ob 19.30, na Viktorinov večer v refektorij minoritskega samostana na Ptuju. Z nami bo p. dr. Igor Salmič – provincial slovenskih minoritov, ki nas bo nagovoril na temo Večno življenje – pozabljena prvina krščanske vere.  V glasbenem utrinku bodo nastopile Ana Dvoršak na flavti in Živa Horvat v spremljavi s klavirjem iz Zasebna glasbene šole sv. Petra in Pavla.

Provincial p. Igor Salmič prihaja iz Ljubljane, za duhovnika je bil leta 2007 posvečen v ljubljanski stolnici, novo mašo je daroval v domači župniji v Trnovem. Pot ga je nato vodila v večno mesto Rim, kjer je leta 2013 doktoriral na papeški univerzi Gregorijana z zgodovinsko temo o odnosih med svetim sedežem in kraljevino Jugoslavijo v letih 1922 in 1938. Za doktorsko delo je prejel prestižno univerzitetno nagrado Bellarmino. Doktorsko delo je izšlo na univerzi Gregoriana v knjižni obliki pod naslovom Brez vsakršnih predsodkov. Po doktoratu je ostal v Rimu v mednarodnem zavodu minoritov Seraphicum. Leta 2018 se je vrnil domov in bil na 15.kapitlju bratov minoritov 25. aprila izvoljen za provincialnega ministra.

Smo v času največjega krščanskega praznika Velike noči, ko doživljamo prvine vere v večno življenje. Krščanstvo na Ptuj je bilo živo že v 3 stoletju našega štetja, imel smo škofa sv. Viktorina, danes pa imamo močno redovniško skupnost bratov minoritov in sedež provinciala slovenskih minoritov. Provinciala p. Igorja Salmiča bomo spoznali na Viktorinovem večeru.

Vabljeni.

vir: Peter Pribožič

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.