Viktorinov večer: Literarno-glasbeni večer z Dragico Šteh

Viktorinov večer: Literarno-glasbeni večer z Dragico Šteh
Viktorinov večer: Literarno-glasbeni večer z Dragico Šteh

When

08/03/2019    
19:00

Where

Minoritski samostan Ptuj
Minoritski trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Viktorinov večer / Literarno-glasbeni večer z Dragico Šteh / Društvo izobražencev Viktorina Ptujskega / Minoritski samostan Ptuj / ob 19.00

V petek 8. marca 2019 ob 19. uri bo v refektoriju minoritskega samostana na Ptuju Literarno – glasbeni večer z Dragico Šteh avtorico knjige »Čez leto dni«. Na ogled bo razstava slik Dore Šandor, ki je učenka osmega razreda OŠ Gorišnica, ki v prostem času riše, piše pesmi in muzicira. V glasbenem delu bodo nastopili komorni orkester: Juventus Corde, ki ga vodi učitelj na OŠ Gorišnica Boštjan Rihtar. Knjiga je preplet 57 pesmi, ki jih spremlja 12 duhovnih nagovorov Janeza Novaka, Ilustracije Dore Šandor predstavljajo drevo v vseh letnih časih in cvetlice v posameznih mesecih.

Dragica Šteh iz Šentvida pri Stični je v svojem kraju poznana predvsem kot kulturna delavka. Piše scenarije za prireditve, gledališke igre, pesmi ter pravljice za otroke. Širše je poznana kot avtorica zgodb in pesmi objavljenih v reviji Mavrica. Po poklicu je profesorica matematike in tako s srcem povezana tudi z vzgojo in izobraževanjem. Je poročena in mama štirih otrok. Na prvo mesto postavlja družino in družinske vrednote. Iz tega nagiba, se je v spomin na pokojnega brata, duhovnika in prvega policijskega vikarja, rodila ideja o zbirki pesmi, ki jih spremljajo tudi njegovi nagovori.

Janez Novak je od leta 2005 kot prvi policijski vikar oral ledino na področju duhovne oskrbe – svetovanje na moralnem, etičnem in verskem področju zaposlenim v Policiji. Deloval je na širšem slovenskem prostoru. S svojim zgledom pokončnega in vedrega človeka, z neomajno vero in čutom do bližnjega je opogumljal prenekatero družino in posameznika. Po težki in neozdravljivi bolezni je 18. 8. 2017 stopil v svetlobo večnosti. Njegov naslednik je Igor Jereb, ki je kot policijski vikar nastopil službo aprila 2018 in bo spregovoril o delu duhovnika v Policiji.

Vabljeni.

Vir: Peter Pribožič

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.