Verena Fanny Trausch: Vezi (odprtje razstave)

Verena Fanny Trausch: Vezi (odprtje razstave)
Verena Fanny Trausch: Vezi (odprtje razstave)

When

24/02/2018    
18:00

Where

Galerija FO.VI
Strnišče 6, Kidričevo, 2325

Event Type

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Verena Fanny Trausch: Vezi, ki bo v soboto, 24. februarja 2018, ob 18.00 v Galeriji FO.VI v Strnišču pri Kidričevem.

O razstavi (iz kataloga ob razstavi: Marika Vicari)

“Slikarsko raziskovanje  mlade italijansko-nemške umetnice Verene Fanny Trausch (Nürnberg, 1978) črpa navdih iz resničnih dogodkov.  Iz majhnih drobcev vsakdanjega življenja, ki pridobijo abstraktno vrednost in pri čemer postane slikarska prezentacija ljudi nenavadna, saj temelji na kombinaciji črt, gestualnih pristopov in tekočih plasti barve. Njen slikarski način, kateremu je zvesta že od vsega začetka, bi lahko opredelili kot sintetičnega in esencialnega, saj je rezultat temeljite študije oblike in barve figurativne strukture.

V slikah pripravljenih prav za razstavo v Galeriji FO.VI v Kidričevem dominira pripovedna nota in občutek  »suspendiranega časa«. Udeležba oziroma prisotnost na nekem dogodku ali srečanju postane biografska nota, katero umetnica zapiše z uporabo črte in barv in s tem nadomesti pisano besedo. In tako ni naključje da Trauscheva zaupa tem črtam in barvam, da izrazijo njena občutja in občutja njenih prijateljev in družine, katere portretira kot da bi s pomočjo čarovnije izstopili iz najbolj intimnega albuma spominov. “

O avtorici

Verena Fanny Trausch je bila rojena leta 1978 v Nürnbergu v Nemčiji. Diplomirala je iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Benetkah in iz animirane risbe na Centro Sperimentale di Cinematografia (Raziskovalni center za kinematografijo) v Torinu, oboje Italija. Po delu v Torinu in Londonu sedaj živi in dela v Benetkah.

Razstava bo odprta do 31. marca 2017. Galerija je odprta v ponedeljek, sredo , petek in soboto od 9. do 13. ure, oz. po predhodni najavi. Razstave v Galeriji FO.VI organizira KUD ART STAYS.

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.