Umetnine v žepu: Ptujski dominikanski samostan (predstavitev knjižice)

Umetnine v žepu: Ptujski dominikanski samostan (predstavitev knjižice)

Datum/Čas:
Datum: 06/02/2019
Ura: 18:00

Lokacija dogodka:
Dominikanski samostan Ptuj, Muzejski trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: muzej ptuj, predstavitev


Vljudno vabljeni na predstavitev petnajste knjižice iz zbirke Umetnine v žepu PTUJSKI DOMINIKANSKI SAMOSTAN, avtorjev Branka Vnuka in Marjete Ciglenečki, ki bo v sredo, 6. februarja 2019, ob 18. uri, v letnem refektoriju ptujskega dominikanskega samostana.

O dolgi in bogati, včasih tudi burni zgodovini ptujskega dominikanskega samostana, o njeni arhitekturi in likovni opremi se bo z gosti pogovarjala izr. prof. dr. Marjeta Ciglenečki. Sodelovali bodo:

  • izr. prof. dr. Polona Vidmar, Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru, Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU
  • doc. dr. Janez Balažic, Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru
  • dr. Branko Vnuk, Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož

Umetnine v žepu je zbirka knjižnih žepnic, s katero Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU zapolnjuje eno od vrzeli v razmišljanju, pisanju in branju o umetnostnih spomenikih in prostorih Slovenije ter v njihovem razumevanju. V njih avtorji s strokovno tehtno in poljudno privlačno besedo, ki je hkrati bogato slikovno podprta, spregovorijo o umetninah in arhitekturnih spomenikih, tudi tako, da jih postavijo v širok družbeni kontekst.

Knjiga je izšla s podporo Slovenske akademije znanosti in umetnosti in Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (raziskovalni program Slovenska umetnostna identiteta v evropskem okviru, P6-0061).

Vir: POkrajinski muzej Ptuj-Ormož

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.