Tudi prostori živijo: Zgodba Fuerstove hiše/Sergej Harlamov/Olfamož

Tudi prostori živijo: Zgodba Fuerstove hiše/Sergej Harlamov/Olfamož
Tudi prostori živijo: Zgodba Fuerstove hiše/Sergej Harlamov/Olfamož

When

20/09/2019    
19:00

Where

Fürstova hiša
Krempljeva 1, Ptuj, 2250

Event Type

Fuerstova hiša v centru mesta je hiša z bogato zgodovino, trenutno pa zavetje ptujskih kreativcev. Hišo in kakšno njeno zgodbo nam bo na dogodku Tudi prostori živijo: Zgodba Fuerstove hiše, ki bo v petek, 20. 9. 2019, ob 19. uri, predstavila Anja Potočnik iz Zavoda TuRA Ptuj.

Na dogodku se bo s svojo poezijo in novo zbirko Mnogoboj mitologij predstavil tudi Ptujčan, sicer živeč v Ljubljani,  Sergej Harlamov. “Raje kot naziv pesnika si Harlamov reče pezdnik, s čimer se želi ogniti romantizirani in velepomembni vlogi poetov. »Pezdnik naznačuje bolj distanciran odnos do pesništva, kulture in vseh teh velikih pojmov, ob katerih večina slovenskih kulturnikov skače, kot da bi jih prijela božjast ob vsakem 8. februarju,«”

Za njim pa se bo predstavil še glasbenik, svetovljan,ki nas bo osvežil s svojimi političnimi in hkrati humornimi besedili in zanimivo uglasbenostjo, en in edini Olfamož -Andrej Fon. Vse v enem – glasbeni samouk, avantgardni kantavtor, satirik, ulični muzičar, skladatelj in improvizator! Za vse neustrašne in svobodomiselne glave!

Z dogodkom se pridružujemo Festivalu ptujskih zgodb.

Organizacija: KD Objemko (Sara Korošec in Narmej Grager Lutarič)
Soorganizacija: KUD Fuerstova hiša

Vir: Sara Korošec

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.