Tradicionalni božično novoletni pohod na Donačko Goro 2019

Tradicionalni božično novoletni pohod na Donačko Goro 2019

Datum/Čas:
Datum: 26/12/2019
Ura: 7:45

Lokacija dogodka:
Avtobusna postaja Ptuj, Osojnikova cesta 11, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: pohod


Planinsko društvo Ptuj vljudno vabi na tadicionalni božično novoletni pohod na Donačko Goro 2019. Ptujski planinci se bomo med božično – novoletnimi prazniki podali na Donačko goro in na planinski način zaključili letne dejavnosti z družabnim srečanjem v vinotoču Kodrič v Kočicah.

Zbrali se bomo na Štefanovo, v četrtek 26. decembra 2019 ob 7.45 uri na avtobusni postaji Ptuj in se s posebnim avtobusom odpeljali v Žetale. Pri osnovni šoli bomo izstopili ter se napotili po naši stari poti Jožeta Žetalskega. Pot poteka mimo cerkvice sv. Marije, točka Marijine romarske poti, ter nato po obronkih Resenika proti Medgoram. Pot poteka po kolovozu in markirani planinski poti do vznožja južnega pobočja Donačke Gore. Povzpeli se bomo po vzhodnem grebenu do križišče, kjer se nam pridruži pot od cerkvice sv. Donata. Tukaj bomo ločili pohodnike na dve skupini. Lažja bo nadaljevala pot desno proti planinskemu domu pod Donačko Goro, kjer je planiran počitek za čaj in malico iz nahrbtnika.

Druga skupina pa bo krenila po poti navkreber na vzhodni del pobočja ter nato po zavarovani planinski poti Jožeta Žetalskega na vrh Donačke Gore. Sledil po še spust do planinskega doma pod Donačko Goro, kjer se bomo pri čaju in malici pridružili pohodnikom prve skupine. Po odmoru se bomo vsi skupaj napotili do vinotoča Kodrič v Kočicah, kjer nas pričakujejo okoli 15.00 uri. Do vinotoča bo približno dve in pol ure hoje. Vinotoč bomo zapustili po volji pohodnikov, med 18.00 in 19.00 uro ter sestopili v Dobrino (pol ure-svetilke!) na avtobus. Vrnitev na Ptuj je predvidena ob 20.00 uri. Pohod bo v vsakem vremenu, zato se bo potrebno opremiti času in vremenu primerno (pohodne dereze, palice, topla oblačila…).

Prijave sprejemamo na društvu ob uradnih urah do petka, 20. 12. 2019, oz. do zasedbe 45 prostih mest. Strošek izleta znaša 22€, katerega je potrebno poravnati pri prijavi. Pohod organizira in vodi Jože Dajnko s sovodniki.

Vir: Jože Dajnko, PD Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.