Tomb Raider

Tomb Raider
Tomb Raider

When

16/03/2018    
18:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Tomb Raider, Roar Uthaug, ZDA, 2018, 122 min

V novi upodobitvi kultnega filma Tomb Raider nasledstvo Angeline Jolie prevzema Alicia Vikander, ki se  vlogi Lare Croft, ikone iz video iger, tokrat znajde sredi razburljive pustolovščine na mitološkem otoku.

Laro Croft (Alicio Vikander) spoznamo kot mlado žensko, ki kot kolesarska kurirka kraljuje ulicam vzhodnega Londona. Stara je 21 let, zanemarja študij in se brani, da bi prevzela podjetje svojega očeta, ki je pred sedmimi leti izginil brez vsakršne sledi. Vendar Lara vseeno noče verjeti, da je mrtev. Ravno nasprotno, ko ves svet izhaja iz dejstva, da Lord Richard Croft (Dominic West), svoj čas ekscentričen pustolovec, ni več med živimi, se Lara odpravi po njegovih zadnjih sledeh, da ga najde. Četudi njen oče tega nikoli ne bi dovolil.

Lara se tako s pomočjo kapitana Lu Ren (Daniel Wu) odpravi k zadnjemu kraju, kjer so videli njenega očeta, skrivnostni grobnici sredi ničesar nekje pred japonsko obalo. In kmalu za tem ugotovi, da ni edina, ki išče svojega očeta. Tudi dvomljivi Mathias Volgel (Walton Goggins) raziskuje otok in vse kaže na to, da je v povezavi z skrivnostno organizacijo Trinity.

Režiser filma je Roar Uthaug, scenarij za novo upodobitev filma pa sta napisala Geneva Robertson-Dworet in Alastair Siddons. Poleg odlične Alicie Vikander v filmu še nastopijo Hannah John-Kamen, Walton Goggins, Kristin Scott Thomas, Dominic West, Nick Frost, daniel Wu in drugi.

Na sporedu v petek, 16. marca 2018, ob 18.00, v soboto, 17. marca 2018, ob 20.00 in v nedeljo, 18. marca 2018, ob 18.00.

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: IMDb.com

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.