To morajo biti nebesa (It Must Be Heaven

To morajo biti nebesa (It Must Be Heaven

Datum/Čas:
Datum: 15/07/2020
Ura: 20:00

Lokacija dogodka:
Mestni kino Ptuj, Cvetkov trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: komedija, mestni kino


To morajo biti nebesa (It Must Be Heaven), Elia Suleiman, Palestina / Francija / Nemčija / Turčija, 2019, 97 min, komedija

Večkrat nagrajeni palestinski filmar Elia Suleiman si brez besed duhovito zastavlja vprašanje, ki zadeva vse nas: Kje je zares ta prostor, ki ga imenujemo dom? Ko zapusti Palestino, se obljuba novega življenja spreobrne v komedijo napak … Cannes 2019 (posebna omemba žirije), LIFFe 2019.

Večkrat nagrajeni palestinski filmar Elia Suleiman si postavlja vprašanje, ki zadeva vse nas: Kje je zares ta prostor, ki ga imenujemo dom?

Zgodba

Elia Suleiman zapusti Palestino, da bi našel novo domovino, a v tujini kmalu odkrije, da mu Palestina ves čas diha za ovratnik. Obljuba novega življenja se spreobrne v komedijo napak. Ne glede na to, da ga pot nese vse od Pariza do New Yorka, ga nekaj venomer spomni na dom. Pripoved, v kateri režiser igra samega sebe, ne da bi izrekel kakšno besedo, je sestavljena iz vsakodnevnih dogodkov in naključnih srečanj. Z opazovanjem sveta režiser raziskuje vprašanja identitete, doma in pripadnosti, da bi mu vendarle uspelo najti miren košček sveta samo zase.

Projekcije filma: sreda, 15. julij 2020, 20.00 /Direktno z LIFFa 2019

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: IMDb

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.