TerasaFest 2016: Okttober & Cheecha`s Funk Familee

TerasaFest 2016: Okttober & Cheecha`s Funk Familee

Datum/Čas:
Datum: 03/09/2016
Ura: 22:00

Lokacija dogodka:
KUD Čar Griča, Kicar 25 A, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:
Ni kategorije

Oznake dogodka: festival, klubska scena, koncert, kpš, terasafest


Vabljeni na koncert zasedb Okttober in Cheecha`s Funk Familee, ki bo v sklopu festivala TerasaFest 2016 v soboto, 3. septembra 2016, ob 22. uri na Slovenskem trgu na Ptuju.

OKTTOBER

Mariborska skupina Okttober, ki deluje od leta 2009, je lani izdala prvenec, album melanholičnega melodičnega rocka, z naslovom 10. Na njem je poleg uspešnice Lep dan še devet drugih skladb.

V poplavi vseh slabih novic, vsakodnevnem poročanju o spopadih, težavah, stečajih, nemoči, je skladba Lep dan, ki je na radijske postaje prišla pred dvema letoma, pomenila odlično odskočno desko. Melanholični melodični rock, ki prinaša premislek o svetu, ki nas obdaja, obkrožen z značilnim kitarskim zvokom, je naletel na dober odziv. Radijske oddaje so skladbo vzele za svojo, fantje pa so zadnje leto dni namenili koncertiranju in snemanju prvega skupnega albuma, 10, ki je izšel konec lanskega leta.

Pevec skupine in avtor vseh desetih skladb, Milan Fras, ki nastajajo tudi s pomočjo solo kitarista Nikole Stojanovića, pravi, da gre za izbor iz sicer precejšnje množice skladb, ki so nastale v zadnjih šestih letih delovanja. Med njimi je tako poleg uspešnice Lep dan še pesem tedna z Vala 202, Sem kakor ti, zgodba o iskanju sreče izven nas, ki se tam ne skriva – Dlani in zadnji single Poišči me v pravljici. Za vse videospote je poskrbel mladi hrvaški režiser in ustvarjalec Dinko Šimac. Sicer gre za skladbe, ki so osebno izpovedne, življenjske, Milan pa pravi, da se pri ustvarjanju ne izogne kritiki trenutnega družbenega stanja.

Okttober so:

  • Milan Fras, pevec, kitarist,
  • Nikola Stojanović, solo kitarist,
  • Lan Falež, basist,
  • Gregor Božič, bobnar
CHEECHA`S FUNK FAMILEE

Cheecha`s Funk FamiLee je skupina glasbenikov, ki so se zbrali povsem po naključju in ustvarili repertoar funky, pop in jazz glasbe. Pozitivna energija je zagotovljena, zazibali boste boke in kolena.

Vir: TearasaFest

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.