TerasaFest 2016: Crazy Jazz & Istranbul

TerasaFest 2016: Crazy Jazz & Istranbul

Datum/Čas:
Datum: 26/08/2016
Ura: 22:30

Lokacija dogodka:
KUD Čar Griča, Kicar 25 A, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:
Ni kategorije

Oznake dogodka: festival, klubska scena, koncert, kpš, terasafest


Vabljeni na koncert zasedb Crazy Jazz in Istranbul, ki bo v sklopu festivala TerasaFest 2016 v petek, 26. avgusta 2016, ob 22.30 uri na Slovenskem trgu na Ptuju.

CRAZY JAZZY

Imate radi Backstreet Boyse? Bowieja? The White Stripes? Guns N’ Roses? Vse ali nič od tega? Potem ste zahtevna publika in zato smo za vas izbrali le najboljše! Skladbe smo preoblekli v JAZZY preobleko, da vam bodo zagotovo všeč. Vabljeni na koncert, na katerem vam bova Lara Petek in Petra Kavaš zapeli v družbi štirih odličnih glasbenikov: Sama Ivačiča, Staneta Hebarja, Gašperja Bračiča in Štefana Jakoba Štrucla.

Če ste za žur, če ste za CRAZY žur, vabljeni na CRAZY JAZZY!

ISTRANBUL

istRaNbuL je mnogoštevilna zasedba mladih glasbenikov, ki sicer sodelujejo z raznimi slovenskimi glasbenimi skupinami različnih zvrsti, ki jih kombinirajo in združujejo v tej pisani zasedbi. Izbirajo glasbo, ki predstavlja naše korenine, tako slovenske kot tuje, ter jo poustvarjajo na idejno svež in instrumentalno pisan način. Spajajo slovenske (istrske, prekmurske, belokranjske…) in tuje (turške, balkanske, ruske, portugalske, …) ljudske glasbene prvine, ki jih kombinirajo s sodobnimi izvajalskimi praksami in tako ustvarjajo napeve, ki vas popeljejo daleč nazaj čez preteklost. Snovalci skupine so z raziskovanjem in izvajanjem na področju ljudske glasbe začeli intenzivno delati v letu 2007, ko so prvič pripravili in izpeljali mladinsko glasbeno delavnico na obali slovenske Istre, katere poglavitna metoda dela je bila improvizacija na elementih predvsem slovenske glasbene zapuščine.

V letu 2008 so delavnico ponovili, tokrat obogateni za turško izkušnjo ene izmed članic, kar je razširilo glasbeno raziskovanje po zemljevidu svetovne dediščine. V tem času so bodoči člani istRaNbuLa že izvajali Fčelico, Voite-em-bora-o-papao, Jone dvi naranče in Anadolko. Leto 2009 je bilo obarvano turško: petčlanska zasedba je obiskala Istanbul ter tamkajšnje študente Državnega konzervatorija za turško glasbo, ki so obisk povrnili kasneje istega leta. Glasbeniki so skupaj »poslovenili« nekaj turških klasičnih skladb ter »poturčili« nekaj slovenskih ljudskih napevov. S širjenjem osvojene ljudske dediščine se je v letu 2010 osnovala večja zasedba ter se poimenovala v odmevni istRaNbuL. Sedanji trenutek, ki spominja na prihodnost.

Vir: TearasaFest

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.