Tematski pustni večeri v muziKafeju

Tematski pustni večeri v muziKafeju

Datum/Čas:
Datum: 02/02/2016 - 04/02/2016
Ura: 18:00 - 20:00

Lokacija dogodka:
Dom KULTure muziKafe, Vrazov trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: predavanje


Tematski pustni večeri v muziKafeju

Tematski pustni večeri v muziKafeju vam bodo od 2. do 4. februarja 2016, v času Kurentovanja postregli z globino naše kulturne dediščine.

Torek, 2. februar 2016, ob 18. uri

Dušica Kunaver: Evropska kulturna dediščina v slovenskih šegah (POZOR: ZARADI BOLEZNI ODPADE)

Dušica Kunaver, samostojna kulturna publicistka, profesorica angleščine in ruščine v pokoju, zbirateljica ljudskega izročila in etnološkega gradiva, avtorica in izdajateljica poljudnoznanstvenih in leposlovnih knjig ter pedagoška priročnikov: ˝Sporočila ljudskih pripovedk so edina sporočila iz preteklosti, edina sporočila o miselnosti naših prednikov, ki so si bili enaki z ostalim svetom- pogovarjali so se z reko, z živalmi, … Na moji poklicni poti, za katedrom, pa sem spoznala, kako malo naša mladina ve o domačih vrednotah in kako zavzeto prisluhne domačim pesmim, pripovedim, šegam in pregovorom.˝ Z gostjo se bo pogovarjala Liljana Klemenčič.

Sreda, 3. februar 2016, ob 19. uri

Marija Hernja Masten: Pustovanje na Ptuju

Marija Masten je 40 let delala v Zgodovinskem arhivu na Ptuju. Svoje delo je posvetila raziskovanju Ptuja od njegovega začetka do danes, kamor spada tudi bogata pustna tradicija. Pred dvema letoma je prejela naziv častne občanke mesta Ptuj. Z gostjo se bo pogovarjala Liljana Klemenčič.

Četrtek, 4. februar 2016, ob 19. uri

Damjan Ovsec: Kaj in zakaj je mitologija

Etnolog in publicist Dmjan Ovsec proučuje slovensko identiteto in kulturo praznovanja in praznike ter s tem povezane šege in navade, raziskuje verovanje, vraže, mite in simbole ter popularizira etnološko in kulturno dediščino Slovencev. napisal je 10 knjig ter okrog 1000 poljudnih, strokovnih in znanstvenih člankov. Od sedemdesetih let je sodeloval z mnogimi domačimi in tujimi radijskimi ter televizijskimi postajami (več kot 1500 oddaj). Z gostom se bo pogovarjala Sanja Selinšek.

Vir: dom KULTure muziKafe

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.