Teden ljubiteljske kulture 2017

Teden ljubiteljske kulture 2017

Datum/Čas:
Datum: 12/05/2017 - 21/05/2017
Ura: Ves dan

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: jskd, ljubiteljska kultura


Jutri, 12. maja 2017, se pričenja četrti Teden ljubiteljske kulture!

Letos bo Teden ljubiteljske kulture, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja, posvečen likovni dejavnosti, kar bodo obeležili številni dogodki, ki so jih izpostavili organizatorji: glavni del otvoritvene slovesnosti 13. maja ob 19.30 bo otvoritev razstave izbranih likovnih del v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec z naslovom Kvadrat in krog, kocka in krogla, na kateri se bodo predstavili ljubiteljski likovni ustvarjalci iz vse Slovenije, 18. maja ob 19.00 bo v Cankarjevem domu potekala okrogla miza na temo likovne umetnosti z naslovom Med relaksacijo in ustvarjalnostjo, sodobne umetniške prakse v ljubiteljski likovni dejavnosti, 20. maja bo mogoče v Botaničnem vrtu Ljubljana obiskati otvoritev razstave skulptur Rog izobilja ob 20. obletnici delavnice Kamen, v Ljubljani pa bo osem umetnikov svoja dela v okviru akcije Odprte galerije, ki jo podpira Europlakat, razstavilo na jumbo plakatih po Ljubljani in s tem napovedalo akcijo Odprti ateljeji po vsej Sloveniji.

TLK se bo tudi letos zaključil s tridnevnim festivalom mladinske ustvarjalnosti Vizije v Novi Gorici. Organizatorji tokrat izpostavjajo likovni del festivala Fotovizije. Mladi fotografi so na natečaju sodelovali s serijo fotografij na razpisano temo Odtujenost. Strokovna komisija (Severa Gjurin in Sonja Lebedinec) je izbrala fotografske cikle štirinajstih avtorjev, ki bodo razstavljeni na posebni razstavi. Andreja Koblar Perko je o izbranih fotografijah povedala, da so kljub mladosti sodelujočih fotografov izredno globoke in presunljive.

Da bo projekt TLK karseda odmeven, bo kot vedno poskrbelo sodelovanje s številnimi lokalnimi skupnostmi, ki prispevajo k njegovi prepoznavnosti z jumbo plakati in častnim pokroviteljstvom županov, bogato medijsko pokritost dogodkov pa bo zagotovil generalni medijski sponzor projekta RTV Slovenija. Projekt vsa leta aktivno podpira SAZAS, ki poskrbi, da so vsi sodelujoči projekti v tem tednu oproščeni plačil nadomestil za avtorske pravice. Letos bo TLK na ta način podprl tudi IPF (Zavod za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije).

TLK pa tudi nagrajuje – izmed vseh prijavljenih dogodkov na TLK bo organizator izžrebal dobitnika vikend paketa za 2 osebi v Termah Olimia. Nagrajeni bodo tudi sodelujoči v natečaju TLK kukalo – avtor najboljše fotografije bo prejel vikend paket za 2 osebi v Termah 3000 Moravske toplice, avtor najboljše pesmi pa vikend paket za 2 osebi v Zdravilišču Radenci. S praktičnimi nagradami bodo nagrajeni tudi tisti, ki bodo glasovali.

Seznam izpostavljenih dogodkov TLK, poročilo s tiskovne konference in nekaj dogodkov na Ptujskem in Ormoškem pa najdete v priponkah.

Vabljeni!

Vir: Barbara Podgorelec, JSKD Območna izpostava Ormož

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.