Tečaj za vodenje po muzejskih zbirkah

Tečaj za vodenje po muzejskih zbirkah

Datum/Čas:
Datum: 17/10/2017
Ura: 9:00

Lokacija dogodka:
Ptujski grad, Na gradu 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: muzej ptuj, predstavitev, tečaj


Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož organizira tečaj za vodnike po muzejskih zbirkah. K sodelovanju vabimo vso zainteresirano javnost. Pogoji za pridobitev licence za vodenje po zbirkah Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož so udeležba na izobraževanju, ki bo organizirano v muzeju in opravljeni ustni izpiti.

Uvodna ura, na kateri bodo prijavljeni seznanjeni s podrobnostmi tečaja, bo v torek, 17. oktobra 2017, ob 9.00 v pedagoški sobi na ptujskem gradu.

Vsebina izobraževanja:

  • Zgodovina in delovanje Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož,
  • Predstavitev zbirk in razstav s praktičnim prikazom vodenega ogleda in razlago muzejskih razstavljenih predmetov za turiste.

Predavatelji: Etnolog Andrej Brence, etnologinja Monika Simonič, arheolog Ivan Žižek, umetnostni zgodovinar Branko Vnuk, umetnostna zgodovinarka Tatjana Štefanič, zgodovinarka Nataša Kolar, pedagoginja Metka Stergar.

Tečaj je brezplačen.

Informacije in prijava: Na tečaj se prijavite tako, da do vključno 15. oktobra 2017 pošljete izpolnjeno PRIJAVNICO na e-naslov muzej-ptuj.uprava@pmpo.si ali jo osebno prinesete na naslov Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož, Prešernova 37, 2250 Ptuj.

Za vpis vaših podatkov v obrazec je potrebno omogočiti urejanje oz. aktivne vsebine!

Vir: Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.