Stoletje sanj

Stoletje sanj
Stoletje sanj

When

26/05/2019    
21:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Stoletje sanj, Ven Jemeršić, Slovenija, 2019, 86 min, dokumentarni

Celovečerni dokumentarec o slovenskem izumitelju Petru Florjančiču, ki je pred kratkim praznoval sto let. V njem Peter opisuje življenje, ki je – tako pravi sam – napeto kot Hitchcockovi filmi. Imel se je za hedonista, ki si je z iznajdbami utrl pot do razkošnega in vznemirljivega življenja.

“Med štiristo prijavljenimi patenti Petra Florjančiča so okvirčki za diapozitive, pršilec na steklenički za parfum, plastična zadrga in plastična veriga, statve za pletenje in vžigalnik za prižiganje ob strani, bil pa je tudi med prvimi razvijalci zračne blazine. Prosti čas je preživljal z zvezdami svetovnega kova, kot so Gene Kelly, Orson Welles, Johnny Weissmuller, Coco Chanel in Jacques Cousteau, za soseda pa je imel samega Charlieja Chaplina. V obdobju, ko je živel v Monte Carlu, je ob Marlene Dietrich odigral manjšo vlogo v filmu Vittoria de Sice.

Projekcije filma: nedelja, 26. maj 2019, 21.10 / sreda, 5. junij 2019, 10.00; Filmska čajanka; Projekciji filma bo sledilo druženje ob čaju in pecivu.

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: IMDb

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.