Sto slovenskih ponarodelih pesmi

Sto slovenskih ponarodelih pesmi
Sto slovenskih ponarodelih pesmi

When

09/10/2019    
17:00

Where

Hotel Mitra Ptuj
Prešernova 6, Ptuj, 2250

Event Type

JSKD OI Ptuj vljudno vabi na predstavitev notne zbirke z naslovom Sto slovenskih ponarodelih pesmi, ki bo v sredo, 9. 10. 2019, ob 17. 00 v Hotelu Mitra na Ptuju.

Avtor pesmarice je Ptujčan Mitja Gobec. V pesmarici so objavljene eno ali dvoglasne pesmi, ki so videti ljudske, a je avtor pesmim našel enega ali oba avtorja – torej pesnika ali (in) skladatelja. Notni zapisi so opremljeni s številčnimi oznakami akordov, ki jih je prispeval skladatelj Tomaž Habe. Posebno poglavje v pesmarici je priročniškega tipa saj je objavljen seznam in nahajališča 953 uglasbitev pesmi za vse zborovske zasedbe. Posebni poglavji sta tudi seznam pesnikov in skladateljev s podatki rojstev in smrti.

Pesmarico bosta poleg avtorja predstavili urednici notne zbirke Mihela Jagodic in Joži Vovk iz republiškega JSKD iz Ljubljane.

Pesmarica je namenjena učiteljem glasbene vzgoje na osnovnih in glasbenih šolah, organizatorjem območnih revij pevskih zborov in staršem, ki lahko svojim otrokom odkrivajo slovensko glasbeno dediščino in tako obudijo družinsko petje. Pri predstavitvi bodo sodelovali pevci iz OŠ Ljudski vrt s prepevanjem nekaterih pesmi iz pesmarice.

Po predstavitvi bo prijetno druženje!

Vir: Mihael Roškar, JSKD OI Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.