Kurentovanje 2020: doc.dr. Štefan Čelan: Kurent – Korant: Ali veš kdo si? (predstavitev knjige)

Kurentovanje 2020: doc.dr. Štefan Čelan: Kurent – Korant: Ali veš kdo si? (predstavitev knjige)

Datum/Čas:
Datum: 20/02/2020
Ura: 18:00

Lokacija dogodka:
Dominikanski samostan Ptuj, Muzejski trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: kurentovanje, literarni večer, predavanje, predstavitev


Kaj je tebe moj pra, pra…. očak navdihnilo, da si se odel v živalski kožuh, si nadel čudovito naglavno okrasje, si oprtal zvonce in se pognal v ritmični ples med polji, travniki, gozdovi in domačimi dvorišči? Čemu in kam se je izgubil praspomin o tvojem prvinskem namenu?

To so vprašanja, ki si jih mnogi zastavljajo že vrsto let, a zadovoljivih odgovorov še ni. Vsi, ki želite slišati odgovore na ta vprašanja skozi oči izjemnega dr. Štefana Čelana, ambasadorja letošnjega 60. Kurentovanja, ki kurentovo opravo tudi sam nosi že vrsto let.

dr. Štefan Čelan, deluje na znanstveno raziskovalnem področju nesnovne kulturne dediščine in je častni senator Federacije evropskih karnevalskih mest – FECC, Bil je tudi vodja skupine za pripravo nominacije Obhodov kurentov za vpis na reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva pri organizaciji UNESCO.

Vabljeni v četrtek, 20. 2. 2020, ob 18.00, v Dominikanski samostan na Ptuju. Še več odgovorov boste našli v knjigi, Kurent – Korant: Ali veš kdo si?, ki jo bodo, na ta dan, izdali v čast tej izjemni dediščini.

Vir: ZRS Bistra Ptuj, PeTV

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.