Stan in Olio (Stan & Ollie)

Stan in Olio (Stan & Ollie)
Stan in Olio (Stan & Ollie)

When

25/05/2019    
10:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Stan in Olio (Stan & Ollie) / Jon S. Baird, VB / Kanada / ZDA, 2018, 98 min, biografska drama / komedija

Še nepovedana zgodba najslavnejšega komedijantskega para. Ganljiv portret komikov, ki se zavedata minljivosti. Nominacija za zlati globus za najboljšega igralca (John C. Reilly). Igrajo: Steve Coogan, John C. Reilly, Nina Arianda, Shirley Henderson idr.

Stan Laurel in Oliver Hardy, najbolj priljubljena komika vseh časov, sta se leta 1953 odpravila na turnejo po Veliki Britaniji. Ko sta prišla v leta in je bila njuna kariera kraljev hollywoodske komedije že v zatonu, ju je čakala negotova prihodnost. Njuna turneja je bila slabo obiskana, a ker sta znala vedno nasmejati drug drugega, s svojim šarmom in lepoto predstav pa tudi občinstvo, sta kmalu spet osvojila srca množic.

Turneja se je izkazala za več kot uspešno, vendar pa je dvojec začelo ogrožati Oliverjevo vse slabše zdravje. Pred nami se začne odstirati ganljiv portret komikov, ki se zavedata, da se približuje njun labodji spev, hkrati pa na novo odkrivata, koliko pomenita drug drugemu.

Projekcije filma: sobota, 25. maj 2019, 10.00 / Kino z varstvom /Medtem ko bodo odrasli gledali film, bosta brata Malek s pomočniki poskrbela za animacijo otrok.

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: IMDb

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.