Srečen konec (Happy End)

Srečen konec (Happy End)
Srečen konec (Happy End)

When

04/03/2018    
18:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Srečen konec (Happy End), Michael Haneke, Francija / Avstrija / Nemčija, 2017, 108 min

Ciničen portret francoske družine nam razkriva brezbrižnost srednjega razreda, ki se kot bolezen prenaša z generacijami. Film, v katerem se mojster Michael Haneke s pomočjo igralke Isabelle Huppert znova loti prefinjenega seciranja potlačenih problemov sodobne Evrope. Nominacija za zlato palmo v Cannesu.

Družina Laurent iz Calaisa na severu Francije ima v lasti uspešno gradbeno podjetje, ki ga je ustanovil družinski patriarh George. Ker je ta že močno v letih in trpi za demenco, posle prevzame njegova hladna, deloholična hčerka Anne, ki ima, prav tako kot njen brat Thomas, za povrh obilico težav v zasebnem življenju. Anne ne najde pravega stika s sinom Pierrom, Thomas pa poskuša na pravo pot spraviti trinajstletno hčer Eve, ki na svet kljub vsemu materialnemu obilju gleda z vse večjim gnusom. Haneke nam počasi razkriva vsakdan disfunkcionalne družine, da bi z različnih zornih kotov osvetlil patologijo, ki se kot bolezen prenaša z generacijami.

»Ne glede na pretresljivost je ta Hanekejev film tudi njegovo najbolj humorno delo, posnetki s pametnim telefonom – po impresivnem uvodnem prizoru jih še nekajkrat naniza – pa film trdno umeščajo v sodobni kontekst našega, s tehnologijo obsedenega sveta. Kot s črnim humorjem prežeta rezka družinska drama in kritični komentar sveta, v katerem živijo naši otroci, je Srečen konec osupljiv filmski dosežek.« – Nikola Grozdanović, The Playlist

Na sporedu v petek, 2. marca 2018, ob 18.00, v soboto, 3. marca 2018, ob 20.30 in v nedeljo, 4. marca 2018, ob 18.00.

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: IMDb.com

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.