Spletno predavanje: Ali so otroci res preveč živahni?

Spletno predavanje: Ali so otroci res preveč živahni?
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 06/03/2024
19:30

Lokacija
Center Špajza modrosti

Kategorije


Center Špajza modrosti vabi na strokovna spletna predavanja preko Zoom-a z aktualno osebno in družinsko tematiko. Predavanja so brezplačna.

Vedno več in več govorimo o težavah otrok s pozornostjo in koncentracijo, motoriko, govorom, izzivih v kreiranju socialnih stikov ter izzivih z ustrezno komunikacijo in še in še… Če ste morda že ugotovili, da bi bilo smiselno razmišljati o omejevanju uporabe zaslonskih tehnologij ali bi o razlogih za to radi slišali kaj več, vabljeni na predavanje, na katerem bomo postavili temelje razumevanja in skušali poiskati kakšno možno rešitev, s katero bomo podprli našega otroka, sebe in predvsem naše odnose.

Z vami bo Simona Vrbanič, prof. spec. in reh. ped.

Termini:
  • SREDA, 6. 3. 2024, 19.30: Ali so otroci res preveč živahni?  – Nekateri otroci imajo ogromni energije.  Drugi zmorejo sedeti veliko časa pri mizi in ne potrebujejo toliko aktivacije. Kaj je za otoka najbolj zdravo za njegov psihofiznični razvoj in kako ga pri tem podpreti bomo izvedeli na predavanju.

  • SREDA, 13. 3. 2024, 19.30: Kaznovanje otrok – da ali ne?  – Kaznujemo otroka ali njegovo vedenje? Kakšno je sploh primerno kaznovanje oz. ali je kaznovanje sploh primerno? Ali nam kaznovanje prinese želene rezultate in za kakšno ceno? V primeru, da uporabljamo metode kaznovanja, se lahko kaj hitro znajdemo v nekem začaranem krogu nelagodnosti in nerazumevanja. Na predavanju se bomo usmerili v to, kako se temu izogniti in katere prijeme lahko uporabimo v izogib kaznovanju.
  • SREDA, 20. 3. 2024, 19.30: Vzgojni izzivi staršev – Vzgoja otrok se skozi generacije spreminja. Od okolice pogosto prejemamo različna mnenja glede vzgojnih metod. Vzgoja pa ni enoznačno pravilo, ki je za vse isto. Skozi predavanje bomo govorili o tem, kako lahko izzive odraščanja rešujemo čimbolj mirno in uspešno

Obvezne prijave. Program sofinancirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Mestna občina Ptuj.

Vir: Janja Kafel, Center Špajza modrosti Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.