Soroptimist klub Ptuj: Dobrodelni koncert 2018

Soroptimist klub Ptuj: Dobrodelni koncert 2018
Soroptimist klub Ptuj: Dobrodelni koncert 2018

When

08/03/2018    
19:00

Where

Dominikanski samostan Ptuj
Muzejski trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Humanitarno društvo Soroptimist International klub Ptuj vljudno vabi na dobrodelni koncert Soroptimist kluba Ptuj, ki bo v četrtek, 8. marca 2018, ob 19.00 v Dominikanskem samostanu na Ptuju.

Podrobnosti in dodatne informacije na http://www.soroptimist-ptuj.si ali na alenka.korpar@ptuj.si

Še nekaj besed o našem minulem delu:

Naše osnovno humanitarno delo bo tudi v letošnjem letu usmerjeno v izvedbo dobrodelnih prireditev (tradicionalni dobrodelni koncert ob Dnevu žena, 8. marcu, božično novoletni bazar, božično novoletna stojnica na Mestnem trgu) z namenom zbiranja dobrodelnih prispevkov, ki jih bomo namenile otrokom v stiski in drugim pomoči potrebnim osebam ali družinam na podlagi predhodne odločitve članic kluba. Poleg dobrodelnih prireditev se bodo sredstva zbirala tudi z donacijami denarnih sredstev ter doniranimi storitvami in brezplačnim (lastnim) materialom za izvedbo posameznih projektov.

Naš najbolj odmeven, pa tudi najbolj zahteven projekt, je bilo zbiranje denarja za nakup mamografa. Z donacijami in akcijami smo leta 2013 zbrale 110.000,00 EUR in skupaj z bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj kupile nov mamograf. V letu 2014 je sledil nakup dvigala za uporabnike v ZUDV Dornava in pa dveh posebnih računalnikov/komunikatorjev za sporazumevanje. V letu 2015 je ptujski bolnišnici tudi z našo pomočjo uspelo pridobiti projekt Dora, ki se od januarja 2016 tudi izvaja. Na tradicionalnem koncertu smo tisto leto zbrale denar za 4 komunikatorje in tako razveselile 4 uporabnike ZUDV Dornava, ki ne morejo govoriti.

Leto 2016 smo posvetile elementu vodi. S pomočjo donacij smo postavile prvi pitnik na Ptuju, ki mimoidočim ponuja vir življenja – vodo.

Ko smo izvedele, da se je  v Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj pokvaril eden od dveh nujno potrebnih inkubatorjev  in da država ne bo namenila sredstev za nakup novega, smo se odločile, da tradicionalni koncert ob dnevu žena v letu 2017 namenimo zbiranju sredstev za nakup inkubatorja. Z akcijo smo nato nadaljevale, uspele pridobiti podporo podjetnikov in okoliških občin in v jeseni nam je skupaj s preostalimi donatorji bolnišnici uspelo izbrati dovolj sredstev, da smo ga kupili.

Vir: Alenka Korpar, predsednica kluba
Foto: Iz lanskega koncerta na Ptujskem gradu

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.