Sonaravno vrtnarjenje brez prekopavanja tal (predavanje)

Sonaravno vrtnarjenje brez prekopavanja tal (predavanje)
Sonaravno vrtnarjenje brez prekopavanja tal (predavanje)

When

19/09/2019    
17:30

Where

Večnamenska dvorana Spuhlja
Spuhlja 12 A, Ptuj, 2250

Event Type

Vljudno vabljeni na predavanje Sonaravno vrtnarjenje brez prekopavanja tal v okviru projekta Samooskrba z domačega vrta (Društvo gospodinj Spuhlja), ki bo v četrtek, 19. 9. 2019, ob 17.30 v Večnamenski dvorani Spuhlja.

V zadnjem obdobju se med prebivalci krapi zavest o pomenu lokalno pridelanih živil za kakovostno in zdravo življenje. Z izvedbo predavanj in delavnic v okviru projekta SamoDomače bi radi predstavili možnosti za samooskrbo z domačega vrta in vzpodbudili tiste, ki svojega vrta/vrtička še nimajo, da si ob hiši zasadijo svoj lasten vrtiček ali visoko gredo. Predavanja in delavnice v projektu SamoDomače bodo tematsko zajele vsa področja glede domačega vrtnarjenja, tako bodo udeleženci dobili dovolj informacij in znanja za zasaditev lastnega vrtička. Tisti, ki pa soje vrtove že imajo, pa bodo seznanjeni z novimi pristopi vrtnarjenja, kakor tudi z ostalimi aktualnimi temami in informacijami, s katerimi bodo lahko nadgradili znanje o domači samooskrbi in vrtnarjenju. V sklopu projekta bo organiziranih 12 predavanja na temo samooskrbe z domačega vrta.

Sonaravno vrtnarjenje pomeni pridelovati hrano brez oziroma s čim manjšim onesnaževanjem okolja ter z zgledovanjem po načelih Narave. V Naravi tla niso nikoli prekopana, da lahko vzklije nova rastlina. Tla tudi nikoli niso gola – večino časa so popolnoma zastrta ali pa gosto preraščena z rastlinami.

Na predavanju bomo spoznali praktične napotke, kako ustvariti rodovitna vrtna tla brez prekopavanja z uporabo zastirk iz organskih materialov. Boljše poznavanje delovanja tal spremeni naš odnos in delo na vrtu. Zavedanje, da je potrebno za tla skrbeti 365 dni v letu in ne le takrat, ko jih potrebujemo, spremeni vse.

Predavanje je brezplačno in odprto za javnost.

Vir: dr. Nataša Belšak Šel, ZRS Bistra Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.