Simone Del Pizzol (IT): Ikonografija (razstava)

Simone Del Pizzol (IT): Ikonografija (razstava)
Simone Del Pizzol (IT): Ikonografija (razstava)

When

19/11/2018 - 12/12/2018    
9:00

Where

Galerija FO.VI
Strnišče 6, Kidričevo, 2325

Event Type

Vljudno vabljeni v Galerijo FO.VI v Strnišče pri Kidričevem na ogled razstave Simone Del Pizzol (IT): Ikonografija. Razstava bo odprta do 12. decembra 2018. Galerija je odprta v ponedeljek, sredo, petek in soboto od 9. do 13. ure, oz. po predhodni najavi.

O razstavi (iz besedila ob razstavi: Elena Stoppa):

Simone Del Pizzol v papirnatih kolažih, kakor tudi v njegovih grafičnih delih, obnovi odrezke realnosti v skladu z njegovimi občutki in zaznavanjem. Potem premeša igralne karte in gledalcu ponudi svojo sliko vsakdanjega življenja v ponovno branje. Kar nam umetnik podaja ne želi biti absolutna resnica, temveč množica različnih realnosti prežetih z množico resnic, ki to niso, ker resnica dandanes ne more biti le ena.

Kaj se dogaja človeštvu? V katero smer gre? Kjerkoli je danes nevednost oz. ignoranca postala nekaj normalnega, je opravičljiva. V preteklosti je bila nevednost vir sramu in poskušali smo zapolniti vrzeli, ki smo jih imeli. Danes se zdi, da je površinsko znanje dovolj, da vsakdo od nas lahko sodi o vsakomur in vsem, in nam dovoljuje izdajo obsodb. Umetnost temelji na treh temeljnih pravilih: komuniciranju, odzivanju na estetska pravila in elaboraciji “univerzalnega časa”. Na ta način je Simone Del Pizzol umetnik, ki želi komunicirati s svojim opazovalcem: išče konfrontacijo in predlaga razpravo, poskuša destabilizirati naše gotovosti in postavljati nova vprašanja.

O avtorju

Simone Del Pizzol se je rodil leta 1979 v Milanu (IT). Je slikar, grafik in profesor umetnosti. Diplomiral je iz slikarstva na beneški Akademiji za likovno umetnost.
Razstavlja doma in v tujini in je za svoje delo prejel mnoga priznanja in nagrade. Danes živi in dela v Bovolenti pri Padovi.

Vir: Jernej Forbici – ART STAYS

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.