Semenarna Ljubljana: Dnevi odprtih vrat 2017

Semenarna Ljubljana: Dnevi odprtih vrat 2017

Datum/Čas:
Datum: 07/07/2017 - 08/07/2017
Ura: 10:00

Lokacija dogodka:
Semenarna Ljubljana - Selekcijski center Ptuj, Ob Dravi 5 A, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: predstavitev


Dogodek, ki ga prireja Semenarna že vrsto let se imenuje DAN SEMENARNE LJUBLJANA. Vsako leto odpremo vrata našega Selekcijsko-poskusnega centra na Ptuju, kjer je videti ogromen vrt.  Nanj posejemo vse vrtnine, cvetlice in zelišča, ki jih tržimo.

Dnevi odprtih vrat Semenarne Ljubljana bodo 7. in 8. julija 2017, z organiziranimi ogledi ob 10:00 in 17:00.

Strokovnjaki Semenarne Ljubljana vas bodo popeljali skozi največji vrt v Sloveniji.  Z vami bodo Majda Veis, Barbara Lončar-Vrhovec, Andreja Tomšič in Darko Vernik.

Na ogled bo preko 1.000 vzorcev; med njimi vse vrtnine, cvetlice in zelišča, vzgojena iz semena, ki je na voljo v semenskih vrečicah Semenarne Ljubljana, s poudarkom na avtohtonih in udomačenih sortah. Predstavljena bodo tudi različna zelišča in medovite rastline, ki so nepogrešljive na vrtovih ali balkonih in okenskih policah. Seveda ne bodo manjkale niti eksotične rastline, ki so značilne za različne predele sveta. Možen bo tudi ogled različnih parkovnih trat, posevkov krmnih trav in travno-deteljnih mešanic ter ostalih krmnih poljščin, poskusnega polja ozimnih in jarih žit ter sortnega poskusa krompirja.

Za strokovne in praktične nasvete bo na voljo tudi specialistka za zelenjadarstvo in okrasne rastline, KGZ Maribor, Miša Pušenjak.

Tudi letos bo zanimivo, drugačno in poučno. Obiščite nas! Prijave na ogled niso potrebne, razen v primeru večjih skupin.

Vstopnine ni.

Vabljeni na ogled največjega vrta v Sloveniji!

Vir: Valentina Škrabl , Vodja projektov za blagovne znamke

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.