Se zavedaš tveganja? Doping, prehranska dopolnila, THC

Se zavedaš tveganja? Doping, prehranska dopolnila, THC
Se zavedaš tveganja? Doping, prehranska dopolnila, THC

When

11/06/2019    
18:00

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Se zavedaš tveganja? Doping, prehranska dopolnila, THC / Predavanje Andreja Stareta, dr. med., doc. dr. Nade Rotovnik Kozjek in doc. dr. Andreja Kastelica.

Predavanje, namenjeno splošni javnosti, organizira Mobilna enota JZ Zdravstveni dom Ptuj za izvajanje preventivnih programov in programov zmanjševanja škode na področju prepovedanih drog.

Govorili bomo:

  • o zlorabah dopinga, prehranskih dopolnil in THC-ja,
  • kako usmeriti mlade športnike, rekreativce na njihovi športni poti,
  • seznanitev staršev in trenerjev z otrokovo športno prihodnostjo,
  • kako naj se prehranjujejo športniki – rekreativci in profesionalci.
  • kako uspeti brez nedovoljenih sredstev.

Andrej Stare, dr. med., ki je sicer po poklicu zdravnik, je v javnosti znan predvsem kot dolgoletni športni reporter na RTV Slovenija, predvsem za hokej, atletiko, smučarske skoke in nogomet, med letoma 1984 in 1987 pa je komentiral tudi dirke Svetovnega prvenstva Formule 1. Napisal je tudi nekaj knjig s športno vsebino. Med letoma 1992 in 2005 je deloval kot klubski zdravnik NK Olimpija.

Doc. dr. Nada Rotovnik Kozjek je zdravnica, specialistka anesteziologije, intenzivne in perioperativne medicine ter terapije bolečine, ustanoviteljica in vodja enote za klinično prehrano na Onkološkem inštitutu in predsednica slovenskega ter članica evropskega in ameriškega združenja za klinično prehrano. Je tudi zdravnica slovenskih olimpijskih reprezentanc in svetuje o pravilni športni prehrani. Tudi sama se ukvarja s športom: teče, kolesari in plava, udeležila se je več triatlonov.

Doc. dr. Andrej Kastelic, predstojnik Centra za zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog Psihiatrične klinike Ljubljana, je centre za zdravljenje odvisnosti vzpostavil v 30 državah sveta, vse od Tajvana do Jamajke in Dominikanske republike, pa od Islandije do Egipta. Ena od problematik, s katerimi se ukvarja, je stanje na področju odvisnosti drog v Ljubljani, kjer je odprta scena ušla izpod nadzora.

Vabljeni!  Vstopnine ni.

Vir: Klaudia Cebek Ladič

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.