Sanje – Magični variete

Sanje – Magični variete
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 15/03/2024
18:00

Lokacija
Mestno gledališče Ptuj

Kategorije


  • Petek, 15. marec 2024, ob 18.00 uri, za izven

SANJE – Magični variete
Gostuje:  ARBADAKARBA in Kulturno-umetiško društvo AVATAR

Kdaj ste se nazadnje čemu čudili kot majhen otrok, se navduševali in obstali v občutku neverjetnega, brez besed?
Kaj je tisto, kar vas zjutraj zbudi v nov dan? Kaj je vaša gonilna sila, od kod črpate kreativno energijo? Vse se začne in konča v Sanjah, dokler človek sanja, živi.
Magični variete Sanje vas bo z vrhunskimi odrskimi iluzijami, akrobatiko, plesom, čarovnijami, žongliranjem, ventrilokvizmom in smehom popeljal na nepozabno potovanje skozi domišljijo, kjer se resničnost prepleta z magijo, v trenutek tukaj in zdaj, v prostor, kjer se izzivi zunanjega sveta razblinijo kot milni mehurček.
V našem magičnem varieteju si želimo le eno:
Da se nikoli ne odrečete svojim sanjam. Tu smo, da vas spomnimo.
Vstopite v svet, kjer ni nič nemogoče in postanite del te edinstvene izkušnje z vrhunskimi artisti.
Predstava je primerna za vse generacije.

O nastopajočih:

SAM SEBASTIAN – Mednarodno priznani iluzionist in ventrilokvist Sam Sebastian letos praznuje 25. obletnico poklicnega čarodejstva. Do sedaj je uspešno gostoval že v 15-tih državah in prejel 9 mednarodnih nagrad, že vrsto let je gost prestižnega festivala Glastonbury v Angliji, za seboj ima več evropskih turnej, pravi ambasador slovenskega čarodejstva v tujini. Spomnimo se ga tudi po magični TV seriji Sam Sebastian: ŠESTI ČUT, ki jo je produciral za RTV Slovenija. Je eden najustvarjalnejših slovenskih poklicnih čarovnikov, poleg številnih avtorskih predstav razvija tudi svojo linijo čarovniških trikov in setov za spodbujanje zanimanja za tovrstno umetnost pri mladih generacijah. Ob svoji obletnici si je zadal izziv – storiti nekaj, česar ni še nikoli. Magični variete Sanje so le eden izmed niz dogodkov, s katerimi bo letos presenetil občinstvo.

MATJAŽ KEKEC in TINA VRDJUKA KEKEC – Magičen par, ki je dvignil na noge celo Slovenijo. Še več kot to – osupnil. Z neverjetno točko lebdenja, ki sta jo izvedla v zadnji sezoni oddaje Slovenija ima talent, sta se kot edina slovenska čarobna umetnika v zgodovini uvrstila v veliki finale! Sloveniji je od navdušenja zastal dih in sedaj imate edinstveno priložnost, da to, poleg ostalega, doživite tudi v živo! Matjaž in Tina sta cirkuška umetnika z dolgoletnimi izkušnjami, lastnika kreativnega podjetja Arbadakarba, ki se ukvarja z animacijo in prodajo kostumov, balonov in magičnih pripomočkov, poleg tega pa sta tudi ponosna mlada starša, tako da otroškega čudenja v njuni družini zagotovo ne manjka in ga bosta z največjim veseljem delila z vami.

REBEKA HANŽEL – Rebeka je plesalka in gibalka. Že od malih nog je učena plesnih korakov show dance-a, kasneje je začela razvijati plesne veje v bolj improvizacijske in raziskovalne plesne procese, kot sta sodobna in moderna plesna tehnika. Pred približno 10 leti se je na svoji plesni poti srečala še z zračnimi akrobacijami, kot sta aerial yoga in pole dance. Zaljubljena v ples in gibanje, to pot še vedno nadaljuje in izpopolnjuje. Svoje plesne kariere ne gradi samo s plesom, temveč ji obzorja širijo tudi treningi borilnih veščin ter balansiranje na rokah. Svoje znanje predaja naprej različnim starostnim skupinam, poleg tega vključuje še urice animiranja otrok, vadbe za športnike, v roke prime tudi tiste, ki potrebujejo raztezanje zaradi sedečega dela. S telesom in dušo je še danes predana ustvarjanju in izvajanju plesnih ter drugih umetniških zamisli.

NOIR – Noir je plesna skupina, ki se v svojih nastopih predstavlja z dark fusion/ metal fusion plesnim stilom – moderno obliko trebušnega plesa, združeno s temnimi in metalskimi ritmi. Deluje pod vodstvom Lune Noir. Poleg Slovenije je gostovala že v Avstriji, Franciji, Italiji, na Češkem in Madžarskem.

Umetniški vodja: Sam Sebastian
Ustvarjalna ekipa: Sam Sebastian, Matjaž Kekec, Tina Vrdjuka Kekec + gostje
Tehnika: Rok Cafuta
Grafična podoba: Timea Varga
Odnosi z javnostjo: Katjuša Štingl
Produkcija: ARBADAKARBA in Kulturno-umetiško društvo AVATAR
https://samsebastian.si
https://arbadakarba.si

Cena: 25 €

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.