Sabina Intiher: Moj svet mandal (otvoritev razstave)

Sabina Intiher: Moj svet mandal (otvoritev razstave)

Datum/Čas:
Datum: 06/10/2017
Ura: 19:00

Lokacija dogodka:
CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj, Osojnikova 9, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: cid ptuj, otvoritev, razstava


Vljudno vabljeni na otvoritev razstave z naslovom Sabina Intiher: Moj svet mandal, ki bo v petek, 6. oktobra 2017, ob 19.00, v prostorih CID Ptuj.

Eno leto Češke, eno leto sprememb, eno leto življenjskega preskoka iz cone udobja in eno leto največjega učenja. Pred odhodom na Češko je Sabina prvič poskusila z risanjem mandal, ki so jo kasneje v tujini (ne vedoč in nezavedno) popolnoma prevzele. Že v reviji Ona (prilogi Dnevnika) je v članku zapisala, da so mandale terapija, ki povzročajo meditativni učinek in so pot v našo notranjost in poglobljeno odkrivanje novih dimenzij onstran našega ega. S tem se je ukvarjal tudi psiholog Carl Gustav Jung, ki je mandale uporabljal kot model za reševanje stisk pri posamezniku.

Sabina pravi: »Dotaknile so se tudi moje duše in vse risbe, ki jih bom razstavljala na razstavi z naslovom Moj svet mandal, so plod moje domišljije, videnj in zaznavanj časa, v katerem sem to ustvarjala. Vse mandale so črno bele barve. Gre za mojo najljubšo barvno kombinacijo, ki jo izražam tudi skozi svojo znamko Jin Jang Art Sabina Intiher. Vabljeni na ogled mandal, ki niso akademsko podkovane, saj se z risanjem nikoli nisem profesionalno ukvarjala. Izražajo pa veliko osebnostno noto, s pridihom naravnih simbolov in vesolja.«

Vabljeni, da skupaj z nami in Sabino spoznate življenje z mandalami.

Vir: Tina Maroh, CID Ptuj
Foto: Pixabay.com

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.