Rimljani: Odprtje razstave mednarodnega otroškega likovnega natečaja

Rimljani: Odprtje razstave mednarodnega otroškega likovnega natečaja
Rimljani: Odprtje razstave mednarodnega otroškega likovnega natečaja

When

15/05/2019    
11:00

Where

Galerija Magistrat
Mestni trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Vljudno vabljeni na odprtje razstave mednarodnega otroškega likovnega natečaja “Rimljani” s podelitvijo nagrad in priznanj, ki bo v sredo, 15. maja 2019, ob 11. uri v Galeriji Magistrat v mestni hiši. V prazničnem letu 1950. obletnice prve pisne omembe Ptuja so se v Vrtcu Ptuj odločili, da v sklopu dogodkov, povezanih s prazničnimi prireditvami pod geslom Vivat Poetovio!, natečaj likovnih del razpišejo in ponudijo tudi širše, ne le znotraj zavoda.

K sodelovanju so povabili vrtce iz vse Slovenije, vrtce pobratenih mest iz tujine ter druge izbrane vrtce v tujini, s katerimi so že predhodno navezali kakršne koli stike. Tematiko likovnega natečaja so vezali na projekt Vivat Poetovio! in ga zato poimenovali “Rimljani/The Romans”. Ustvarjalno tehniko so prepustili domišljiji mladih avtorjev in njihovim mentorjem. Natečaj je bil razpisan za otroke med 4. in 6. letom starosti.

Ob odprtju bodo otroci Vrtca Ptuj poskrbeli za kratek kulturni program, nagrade pa bo podelila županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek. Razstava bo na ogled do 14. junija 2019.

Vabljeni!

Vir: Barbara Ferčič, odnosi z javnostmi Mestne občine Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.